Efter ni år som operachef har Jesper Buhl sagt sin stilling op. I utide - men uden at smække voldsomt med dørene. Han savner dog, at Odense lever op til sit motto "fra stor by til storby".

- Det ambitionsniveau, jeg har, kan ikke effektueres for de penge, vi får i tilskud. Lidt groft sagt så er Odense jo ikke Fredericia, hvor politikerne har valgt at satse stort på at profilere byen som musical-hovedstad.

Han har sunget på gader og stræder, i frokoststuer på fabrikker og sågar i en bilforhandlers showroom.

Alt sammen for at sætte fokus på Den Fynske Opera.

Og Jesper Buhl har haft held med det i en grad, så selv ikke-operainteresserede fynboer ved, at Den Fynske Opera eksisterer.

Men nu er det slut.

Efter ni år som operachef har Jesper Buhl sagt op i utide. Ikke i raseri eller skuffelse, men af metaltræthed:

- Min profil har muligvis været for eksklusiv i forhold til, hvad Odense Kommune havde tænkt sig. Men i forhold til operalandskabet i Danmark er det lykkedes mig at profilere Den Fynske Opera som en nytænkende og ambitiøs institution. Belønningen for arbejdet kom i form af den Reumert, vi i 2015 fik for vores ultimativt største satsning, "Andre bygninger".

10-metervippen

Selv om Jesper Buhl ikke smækker med dørene, lægger han ikke skjul på, at han synes, Odense har svært ved at leve op til sit eget motto "fra stor by til storby":

- Det ambitionsniveau, jeg har, kan ikke effektueres for de penge, vi får i tilskud. Lidt groft sagt så er Odense jo ikke Fredericia, hvor politikerne har valgt at satse stort på at profilere byen som musical-hovedstad.

Jesper Buhl har sidste arbejdsdag 31. august og foreløbig ingen planer om, hvad fremtiden skal bringe:

- Jeg springer ud fra 10-metervippen, uden at vide om der er vand i bassinet. Jeg elsker operaverdenen og vil gerne blive i den, men samtidig har jeg en ledelseserfaring, som også kan bruges i mange andre sammenhænge.

På Den Fynske Opera vegne ser Jesper Buhl chefskiftet som en tiltrængt saltvandsindsprøjtning:

- En opera skal ikke have den samme chef i så mange år, at gentagelserne begynder at snige sig ind, så jeg er sikker på, at det er godt for Den Fynske Opera at få en ny leder.

formand for Den Fynske Opera, John Wozny, er ked af at skule sige farvel til Jesper Juhl

- Vi er naturligvis kede af at miste Jesper Buhl som operachef, men har stor respekt og forståelse for Jespers ønske om at komme videre, siger han og fortsætter

- Jesper har igennem årene været næsten synonym med Den Fynske Opera og har med utrættelig kraft promoveret institutionen. Vi vil nu bruge tiden frem til sommerferien, på at finde den rigtige person til at viderefører dette vigtige arbejde.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Kulturredaktør på Fyens Stiftstidende & Fyns Amts Avis fra 2012. Stofområder: scenekunst og klassisk musik. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus 1992. Fastansat på Fyens Stiftstidende fra 1994. Sidder i bestyrelsen for Fynske Mediers medarbejderforening. Til marts 2015 medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Medlem af Reumert Juryen fra 2014. Gift og bosat i Odense-forstaden Snestrup.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
3
Operachef ene om Odense-kritik

Operachef ene om Odense-kritik

Operachef føler sig holdt for nar