- Det værste, man kan sige til mig, er, at jeg er dygtig, siger Jeanett Albeck, der medvirker i "Son Of Man"
Selvfølgelig skal Jeanett Albeck spille Maria Magdalene. Hendes kulsorte hår slynger sig som slanger ned ad ryggen, og de ildrøde læber kruser sig i et lokkende smil. Hun sidder på scenen i stram sort nederdel og top, der matcher læberne. Omkring hende står skuespillere og musikere i kostumer, der leder tankerne hen på lommetyve og gademusikanter.

- Det er fedt at arbejde samme med de her hamrende musikalske drenge! På teatret plejer jeg enten at være mutters alene om musikken eller at være nødt til at dyrke det skrællede musikalske univers, fordi jeg arbejder med skuespillere uden egentlig musikbaggrund, smiler Jeanett Albeck, da instruktøren Anders Nyborg har brølet til pause på forestillingen "Son Of Man".

Scenen trak

Sit fynske gennembrud fik Jeanett Albeck for fire år siden som kapelmester i Teater Momentums forestilling "Sange om tæsk" .

Men det er som uhyre musikalsk og dekorativ altmuligmusiker i Kerteminderevyen og i Trille-cabareten "En lille bunke krummer", at det fynske teaterpublikum for alvor har fået ører - og øjne - op for Jeanett Albeck.

- "Son Of Man" er den første forestilling, hvor jeg primært skal synge. Det er skønt efter en årrække som gøgler endelig at optræde som sanger, for det er jo egentlig det jeg er, udbryder Jeanett Albeck.

Papir på uddannelsen har hun ikke, for efter to års studier på Rytmisk Musikkonservatorium i København tog hun orlov. Sceneopgaverne trak mere end øvelserne i sanglokalet.

- Når jeg er så vild med den her forestilling, er det fordi, det er nyt for mig at være med i et projekt , hvor det er så megen vægt på musikken. Chris Jordans musik er pissegod, kommer det fyndigt fra de røde læber.

Jeanett Albeck beskriver den engelske komponists musik som "en poetisk, melodisk og fantastisk smuk blanding af old school-cabaret, country, enormt poppede melodier og ren musicalmusik".

Erklæret ateist

Fra tilskuerrækkerne har vi udsigt til scenen, hvor et kantet podium er flankeret af en prædikestol og noget, der ligner et alter. Kirkeassociationen er ikke tilfældig, for forestillingen handler om en flok mennesker, der hver især har en dyb fascination for de bibelske arketyper.

- Som privatperson er jeg erklæret ateist. Men i rollen som Maria Magdalene føler jeg mig utrolig religiøs, siger Jeanett Albeck og uddyber:

- Lignelserne fra Det Nye Testamente er jo ikke bare smukke historier, men også eviggyldige sandheder om næstekærlighed - som jeg ikke kan være uenig i.

Den anden kvindelige medvirkende er operasangeren Anne Roed Refshauge, der spiller jomfru Maria, eller Mary Mom, som hun kaldes i den fortrinsvis engelsksprogede forestilling.

- Det er et spændende valg at sætte en operasanger og en jazzsanger til at synge duet . Jeg ved ikke noget værre end operasangere, der synger pop, og popsangere der synger klassisk - men her fungerer det. Måske fordi vi som Mary Mom og Mary Mag bliver akkompagneret af et sigøjnerorkester bestående af banjo, kontrabas og harmonika!

Jeanetts mission

- I "Son Of Man" nøjes Jeanett Albeck ikke med at synge, men spiller også keyboard, harmonika, percussion og guitar - og måske trædeorgel.

- Det værste, man kan sige til mig, er, at jeg er dygtig. For dygtig er tit lig med perfekt som igen er lig med indholdsløs. Jeg bliver mest rørt, når jeg hører folk, der er ærlige, når de synger - og har noget på hjerte. Det lyder nok lidt højttravende, men min mission i livet er at formidle musik, så den når helt ind i sjælen på publikum. Hvis ikke den historie, man fortæller, betyder noget, kan det hele være lige meget, insisterer Jeanett Albeck.

"Son Of Man", Odense Internationale Musikteater, Teaterhuset, Odense, lørdag kl. 16.00
  • Fyens Stiftstidende