Samarbejde er vejen til mere kultur


Samarbejde er vejen til mere kultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kutur: Gør som os!

Sådan lyder opfordringen fra projektleder Trine Hald Christiansen fra det kulturelle netværk Art Study Sydfyn til de fynske kommuner, der står uden en tilsvarende platform.

Efter et lille år i gænge viser Art Study Sydfyn allerede sine gavnlige effekter, mener Trine Hald Christiansen.

- Vi har med Art Study Sydfyn fået skabt nogle samarbejdsmuligheder, som vi slet ikke ville have haft, hvis vi havde stået alene. Vi kunne ikke søge samme midler alene, som vi gør nu, hvis vi ikke havde Art Study Sydfyn, siger Trine Hald Christiansen.

Tankegangen med Art Study Sydfyn er ganske kort at hente mere hjem end det koster. I kroner og øre. Og det er lykkedes, mener Trine Hald Christiansen.

Af eksempler er der på idéplanet tanker om en egentlig talentskole i det sydfynske, der er ved at opstå et tværgymnasielt samarbejde med projektarbejde mellem gymnasierne på Sydfyn, mens Statens Kunstråd har bevilget 350.000 kr. til et projekt, som skal give børn kreative rammer i børnehaver og skoler.

Kreative børn

Målet for Art Study Sydfyn er at skabe en ny skole- og børnehaveform, der fokuserer på det kreative og oparbejder børns evner til at få nye idéer.

Art Study Sydfyn startede i november sidste år, da repræsentanter fra de fire sydfynske kommuner (Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Ærø og Langeland), uddannelsesinstitutioner, foreninger, kulturinstitutioner og erhvervsliv var samlet for at sætte gang i visionen om at gøre Sydfyn til et innovativt og kreativt fyrtårn. Formålet er at kreativitet og kunstnerisk udfoldelse skal gennemstrømme både uddannelses- og fritidslivet for børn og unge på Sydfyn

Samarbejde er vejen til mere kultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce