Så starter statens slagsmål om din zapper


Så starter statens slagsmål om din zapper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I morgen starter de statsejede tv-stationers slagsmål om efterårets seertal.

Det sker, når DR1 kl. 20 viser første omgang af showprogrammet "Talent 2008", der er udset til at hente mindst én million seere til DR. Et program, der giver DR en fordel i seerkampen med TV 2, der først om to uger er klar med sit eget efterårsshow, det gennemprøvede "Vild med dans".

Slagsmålet om din zapper fredag aften har i de seneste par år udviklet sig til at være en af de vigtigste kampe, som de to statsligt ejede public service-stationer udkæmper. Den statslige tv-station, der fredag aften kan få flest seere til et underholdningsprogram, får medvind i pressen og derfor ofte også et styrket seertal. Det er som i et gammelt folkeeventyr: Den, der vinder, får prinsessen og det halve kongerige. Den, der taber, mister hovedet.

I dette tilfælde betyder det, at den statslige tv-station, der taber fredagenes seerkamp, er nødt til at bortforklare sit nederlag uge efter uge resten af efteråret, mens taber-programmets værter får tørt på i ugebladene.

Vi fik i sin tid TV 2, fordi vi skulle have et alternativ til Statsradiofonien i Gyngemosen. På den baggrund er det besynderligt, at de to statsejede tv-kanaler nu kæmper om de samme kunder med de samme underholdningsvirkemidler.

Men det er en logisk følge af den markedstankegang og seertalsfokus, som politikere og kulturministre har været med til at indføre i DR gennem bl.a. ansættelsen af generaldirektør Kenneth Plummer. DR er - når man ser bort fra byggestyring - blevet en professionel medievirksomhed, der går mere op i seertal end i public service. Den gamle statsradiofoni er blevet eminent til at udfordre TV 2 på kerneprodukter som underholdnings-tv.

Konsekvensen er, at DR koncentrerer sig om de brede succeser og lader det smalle stof dø.

Det kan man klandre DR for. Men man kan ikke frakende politikerne et stort medansvar for, at statens to tv-stationer fra i morgen aften igen udkæmper en blodig kamp på seertal.

Så starter statens slagsmål om din zapper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce