Rushdie: Heartland tavs om sikkerheden

Der vil være masser af sikkerhed omkring forfatteren Salman Rushdie, når han næste sommer gæster Heartland Festival. I 2014 besøgte den britiske forfatter Odense, og som det ses på billedet, blev der også dengang passet godt på gæsten.

Rushdie: Heartland tavs om sikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Heartland vil ikke fortælle, hvordan der på næste års festival bliver passet på forfatteren Salman Rushdie, der har haft en religiøs dødsdom hængende over sig i årevis.

fynsSikkerhedsniveauet er højt, når den britiske forfatter Salman Rushdie melder sin ankomst. Sådan har det været, siden det iranske præstestyre udstedte en dødsdom - en fatwa - over forfatteren i 1989.

Og sådan vil det også være, når forfatteren bag bl.a. "De sataniske vers" næste sommer er med på Heartland, som en af de store kulturpersonligheder, der har samtaler foran publikum. Men hvordan sikkerhed på allerhøjeste niveau bliver forenet med festivalen i den fredelige og stemningsfyldte midtfynske slotspark ved Egeskov, vil arrangørerne ikke fortælle særlig meget om.

Janne Villadsen, som er udviklings- og kommunikationschef på Heartland, fortæller, at arrangørerne er overbevist om, at sikkerhedsforanstaltningerne i forbindelse med Rushdies besøg ikke vil være generende for nogen festivalgæster.

- Vi har fokus på at sikre på vores gæster og de optrædende gode oplevelser.

Hun vil dog ikke fortælle, hvordan festivalen konkret vil sørge for sikkerheden. Hun vil heller ikke kommer ind på, hvor længe og i hvor høj grad festivalen har været i dialog med politiet forud bookningen af Salman Rushdie.

Og om det er statskassen eller til dels også Heartland selv, der kommer til at betale for de skærpede sikkerheds foranstaltninger i forbindelse med Salman Rushdies optræden på Heartland, vil Janne Villadsen heller ikke kommentere på.

Janne Villadsen vil derimod gerne slå fast, at Heartland er meget tilfreds med at kunne præsenetre Salman Rushdie på næste års festival.

- Det er et stort international navn. En kunstner med masser på hjertet og med perspektiver på samfundsudviklingen.

Rushdie: Heartland tavs om sikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce