Romantik på engelsk: Fynske Sille har to millioner læsere

Foto: Kim Rune

Romantik på engelsk: Fynske Sille har to millioner læsere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sille Justesen fra Odense skriver moderne kærlighedsromaner, og det har forfatteren til "Fifty Shades of Grey" fået øjnene op for.

I et lille hus i udkanten af Odense sidder der en kvinde med millioner af læsere verden over. Hun hedder Sille, og hun skriver historier af den slags, der får kvinder til at drømme sig hen til et andet tid og sted.

Contemporary Romance hedder det - eller på dansk "moderne kærlighedshistorier".

Det startede på nettet, og det lever på nettet. På hjemmesiden fanfiction.com har Sille Justesen millioner af læsere til de syv-otte historier, hun i alt har liggende.

Og det, hun skriver, startede nemlig som fanfiktion over "Twilight"-serien. Hendes karakterer hed Bella og Edward, præcis som i "Twilight".

Men da hun blev opdaget af en amerikansk forlægger, ændrede hun navnene til Stephen Worthington og Julia Wilde, og på den måde havde hendes skriverier pludselig deres eget univers - helt løsrevet fra fanfiktionen, og hendes historier om professoren og studinen kunne blive udgivet.

Historierne om Stephen Worthington og Julia Wilde blev til romanerne "Absolute Beginners" og "Absolute Lovers", der blev udgivet som en samlet roman med titlen "An Absolute Novel" i marts i år på et amerikansk forlag under navnet SJ Hooks.

Nu håber Sille på, at et dansk forlag vil få øje på bøgerne og udgive dem på dansk, så danske læsere også kan få glæde af dem. Det er nemlig ikke alle, der har appetit til 600 siders engelsk romance.

Og måske fik Sille Justesen forleden hjælp af selveste E.L. James. Succesforfatteren bag "Fifty Shades"-trilogien postede nemlig et billede af Silles roman på Instagram og skrev:

"Endelig kan jeg gå om bord i den her sag af #sjhooks."

Foto: Kim Rune


Finally, I get to enjoy this bad boy by #sjhooks

Et billede slået op af E L James (@erikaljames) denE.L. James, der har små 400.000 følgere på Instagram, fik da også meget hurtigt flere end 7000 likes.

Og siden har den amerikanske mastodontbogkæde Barnes & Noble haft "An Absolute Novel" som deres dagens "nook", hvor de fremhæver en e-bog på deres hjemmeside og sælger den til bare to dollar.

Tilbage er der så stadig håbet om, at bogen kan udkomme på det danske marked. Med en amerikansk forlægger og selveste E.L. James i ryggen, går der sikkert ikke længe, før vi får kærlighedshistorierne på dansk.

Foto: Kim Rune
Foto: Kim Rune
Foto: Kim Rune

Romantik på engelsk: Fynske Sille har to millioner læsere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce