Roman: Plagsomme efterdønninger

Maja Lee Langvad. Foto: Isak Hoffmeyer/Gyldendal

Roman: Plagsomme efterdønninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Personlig og åbenhjertig bog fra Maja Lee Langvad.

Allerede i den første optegnelse i Maja Lee Langvads nye bog "Dage med galopperende hjertebanen" slås de tre spor fast, som løber gennem hele værket. Det er en smertefuld forelskelse, et sind plaget af stress og den forløsning, som skriften indebærer for den inkarnerede skrivekugle, som Langvad selv kalder sig.

Det tema, som forfatteren forbindes med, er den transnationale adoption, som hun selv har været ude eller udsat for. Det har i mange år været en stor del af Langvads liv at deltage i det kritiske adoptionsmiljø. Det er et miljø, hun nu har forladt, og som hun føler sig befriet for. Det er især bogen "Hun er vred", der tog hende syv år at skrive, hun mærker plagsomme efterdønninger af.

Under eller efter sin søgen tilbage til adoptionslandet Sydkorea har forfatteren mødt den kærlighed, som hun forgæves søger gengældt. Den koreanske kvinde, der er længslens mål, bor i Malmø og lader kun sjældent høre fra sig. Og "hun kan ikke love noget". Situationen bliver ikke lettere af, at Maja Lee Langvad behøver ensomhed. Bare et besøg i Silvan med veninden Lily er uudholdelig. Roen finder forfatteren blandt ænder og løgplanter i Landbohøjskolens have.

Det er et sårbart menneske, man møder i bogen. Kun det at skrive giver ro og tilfredsstillelse, selv om det har sin pris. Og pris er både noget, man får, og noget, man betaler. Her deler Langvad erfaringer med både Suzanne Brøgger og især Marguerite Duras, som ofte citeres.

Det er en meget personlig og åbenhjertig bog, Maja Lee Langvad har skrevet. Og fordi hun kan skrive, bliver åbenhjertigheden aldrig privat. Man kan som læser leve sig ind i en kompliceret tilværelse. Og det ikke uden medfølelse. Maja Lee Langvad: "Dage med galopperende hjertebanken", 160 sider,199,95 kroner, Gyldendal

Maja Lee Langvad:
Maja Lee Langvad: "Dage med galopperende hjertebanken". Foto: Gyldendal

Roman: Plagsomme efterdønninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce