Roman: På flugt fra Taleban


Roman: På flugt fra Taleban

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg-fortælleren i "Under de stille stjerner", teenageren Afsana, er ingen helt almindelig pige. Hun har en stærk vilje, et gåpåmod, er tænksom og i stand til at klare selv de mest vanskelige situationer. Det er næsten for meget og en smule utroværdigt.

Bortset fra det har britiske Laura McVeigh levereret en debutroman med stor indlevelse i, hvordan folk på flugt må have det, og hvordan forholdene i Afghanistan var på det tidspunkt, da de sovjetiske tropper trak sig, og Taleban vandt frem.

Afsana vokser op i Kabul med en far og en mor, der er veluddannede med kommunistiske sympatier. De lever et lykkeligt liv i deres blå hus i hovedstaden, indtil de indser, at det er for farligt at blive. Familien, der i alt tæller seks børn, flygter.

I den første del af bogen sidder hele familien i et tog på den transsibiriske jernbane - og kører frem og tilbage mellem øst og vest. Uafladeligt. De har hele deres liv i dette tog, og Afsana får et venskabeligt forhold til konduktøren Napoleon, der bliver hendes fortrolige.

Efterhånden går det op for læseren, at der er noget galt. Det er der også. Afsana har gode evner til at skrive familiens historie ned - og levende huske de enkelte familiemedlemmers egenskaber. Pludselig sidder de alle i en flygtningelejr i Pakistan - og siden bor de alle hos bedsteforældrene i en fjern bjerglandsby, hvorfra de også planlægger en flugt.

Det skal ikke røbes, hvad der egentlig sker. Kun, at Afsana må overvinde mange forhindringer, inden hun kommer videre. At hun ukueligt kæmper sig frem i en verden fuld af frygt og ondskab - med den bagage, som hun fik fra sin familie, på både godt og ondt.

Laura Mcveigh er opvokset i Nordirland, har studeret moderne og middelalderlige sprog i Cambridge og er tidligere formand for forfatterorganisationen International Pen. Det oplyses, at hun, der bor i London og på Mallorca, skriver på sin anden roman.

Roman: Laura McVeigh: "Under de stille stjerner"

Oversat af Jesper Klint Kistorp, 272 sider, Ferdinand

Roman: På flugt fra Taleban

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce