Roman: Dødens forgård


Roman: Dødens forgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bøger: Birgit Strandbygaard har med romanen "De udvalgte" modigt givet sig i lag med et emne, der er en del tabubelagt. Titlen hentyder til, at vi alle til hobe er udvalgt til at dø en dag.

Rammen om historien er det moderne og prisbelønnede plejecenter Solhaven, som er befolket med gamle, der befinder sig i dødens forgård. Solhaven er et godt sted at leve og dø - når det nu ikke kan være anderledes. Her er gamle ikke en mangelvare, men der gøres alt for at holde dem i live. De kan jo altid få angsten dæmpet med fjernsynet.

"Alderdommen er en havn for alle onde ting", er Holberg citeret for at have sagt. Det er ord, som en del af romanens personer er helt enige i. Forfatteren fortæller om deres overvejelser om, at de er på vej til ikke at kunne klare sig selv, fordi kroppen er gammel. Mange menneskelige aspekter i et levet liv, forholdet til andre, svigt og fortrydelse skildres fint.

Birgit Strandbygaard, der er født i 1938, gør det ikke lysende klart for læseren, om romanen er et indlæg i debatten om kritisable forhold for de ældre - eller om hun blot konstaterer, at det er, som det er. Men bortset fra det, så indeholder "De udvalgte" stor menneskekundskab.

Roman: Birgit Strandbygaard: "De udvalgte"

170 sider, ill. Af Cicilia Fiona Strandbygaard, Eksistensen

Roman: Dødens forgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce