Rockstjerner venter på Wigwam-dom


Rockstjerner venter på Wigwam-dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RETSSAG: Hårde ord fra danske rockstjerner via deres advokat

Rock On-ejeren Niels Lindgreen burde have sørget for at beskytte sine musikeres penge, før han kastede sig ud i den kæmpe koncertturné Wigwam, der havde Thomas Helmig og D: A: D øverst på plakaten.

Det mener i hvert fald advokat Jakob Grøndahl, der torsdag kom med sin påstand i Københavns Byret.

- Det kunne f.eks. være sket ved at placere Wigwam i et selvstændigt selskab. Sagsøgte (Niels Lindgreen. red.) gjorde ikke noget for at sikre sagsøgernes honorarer, understregede Jakob Grøndahl under proceduren i den sag, som Gnags-frontmanden Peter A.G. Nielsen, Love Shop-forsanger Jens Unmack og sangerinden Marie Frank har anlagt mod Niels Lindgreen.

De tre musikere håber, at Niels Lindgreen kan gøres personligt ansvarlig for konkursen. Og at man dermed også kan inddrage hans personlige midler som erstatning. Hvis ikke det sker, er Peter A.G., Marie Frank og Jens Unmack nemlig nødt til at stille sig op i rækken af almindelige kreditorer efter konkursboet. Boet indeholder efter kurators foreløbige opgørelser kun seks mio. kroner i kontanter, der skal fordeles mellem 470 kreditorer, som tilsammen kræver mere end 30 mio. kroner.

Hårde ord fra rocken

Efter den kuldsejlede koncertturné, der endte med, at Rock On gik konkurs og tog en masse danske musikeres honorarer for allerede afviklede koncerter med sig, har det føget med hårde ord fra toppen af rocken mod deres tidligere samarbejdspartner.

Blandt andet har både musikerne selv og deres advokat hæftet sig ved, at Niels Lindgreen kort før kollapset flyttede 390.000 kroner fra Rock On til sit personlige selskab Green Holding. Penge der dog siden er betalt tilbage til konkursboet. Musikerne har også kritiseret, at han med et selskab som Rock On, der havde en egenkapital på 200.000 kroner, kastede sig ud i Wigwam-projektet, hvor der allerede før første koncert var budgetteret med udgifter på mere end 17 mio. kroner. I sin procedure henviste Jakob Grøndahl bl.a. til et budget, der viste, at Wigwam-økonomien for forhånd var så stramt lagt an, at de otte planlagte koncerter ville udløse et underskud på 2,8 mio. kroner selv om 80 procent af alle billetter blev solgt.

- Og der var ikke andre end sagsøgernes honorarer til at dække det underskud, sagde Jakob Grøndahl, der mener, at Rock On-ejeren bevidst og udelukkende for egen vinding udsatte musikernes penge for en stor risiko, mens han i forvejen havde sikret sin egen formue mod en eventuel konkurs.

Burde have kendt risiko

Niels Lindgreens advokat, Heidi Højmark, påpegede imidlertid under sin del af proceduren, at musikerne burde have kendt risikoen, når de lod deres koncerthonorarer stå i selskabet.

- Når der er tale om et kapitalselskab, som det er tilfældet her, er man advaret på forhånd, sagde Heidi Højmark, der også henviste til, at musikerne frem til konkursen havde fri adgang til at få udbetalt deres indestående koncerthonorarer som acontobeløb.

De tre musikere og deres bands har tilsammen op mod tre millioner kroner tilgode hos Rock On. Hvor stor en del af de penge, som de kan få tilbage, ventes afgjort, når dommen afsiges den 6. maj. Der ventes at gå mindst et år, før selve konkurssagen er færdig.

Rockstjerner venter på Wigwam-dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce