Rockmama er tilbage


Rockmama er tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sanne Salomonsen overbeviste publikum i Svendborg om, at hun stadig er dansk rocks ukronede dronning

- Hold da kæft hvor har jeg savnet jer – i er ligeså smukke som I plejer at være, udbryder Sanne.

Som hun står der på scenen med let spredte ben, hænderne over hovedet og ansigtet koket drejet en smule mod siden, er det svært at se, at hun overhovedet har været væk.

Men for fire år siden fik Sanne en blodprop i hjernen og blev tvunget væk fra scenen. Med udgivelsen af sin nye plade ”Unico” og en større turne igennem Danmark er Sanne tilbage. 

Nye og gamle sange

I løbet af den time og 45 minutter, som koncerten varede, spillede bandet såvel nye som gamle sange. Første del af sættet bestod mestendels af nyt materiale, mens anden del indeholdt flest af de gamle hits.

Det var uden tvivl anden del af sættet, der havde den største appel hos det modne publikum, så folkefesten blev først for alvor sparket i gang, da de gamle klassikere kom på bordet.

Bandet havde rystet posen på glimrende vis og udvalgt både mange at de oplagte hits, som de lidt mindre kendte. Min ledsager og jeg savnede dog sange som ’Where Blues Begins’, ’When You Walk In The Room’ eller ’In A New York Minute’.

Nogle sange er her værd at fremhæve. ”Den lille løgn”, et af de lidt ældre numre, der nåede virkelig ud over scenekanten.

Det samme gjaldt for ’You’ve Never Been Loved Before’. Sangens indre drive og de sprøde trestemmige korharmonier, solistiske fraseringer og frække guitarlicks fik salen til at eksplodere i spontan fællessang. At Sanne kom på scenen iført påfuglefjer og rødt bomuldslignende stof på ryggen, gjorde bestemt ikke stemningen mindre løssluppen blandt publikum.

Guitarist pressede citronen

Sannes band spillede helt fantastisk og dannede det bedste fundament, for sangerinden at boltre sig på.

Sologuitaristen Per Christian Frost skilte sig specielt ud. Som en gourmet der presser en citron fuldstændig tør for saft, formåede han at klemme de ypperligste dråber ud af sin elguitar.

Med små spidsfindige licks og hårdtslående strums flænsede han lydmuren i ’Voodoo’, ligesom han i "Den Jeg Elsker", på simpel vis, formåede at sætte sit personlige præg med små variationer over de velkendte små figurer.

Slåskamp i hallen

Midtvejs i sættet opstod der en slåskamp helt fremme ved scenen.

Bandet stoppede musikken, og Sanne henvendte sig direkte til de stridende mænd.

- Vil i ikke nok lade være med at slås.

Herefter fjernede vagterne ballademagerne. "Love Is In The House - ikke vold" udbrød Sanne på afvæbnende vis, hvorefter bandet startede forfra på nummeret.

Mick og Sanne vrikker med underlivet

Som en anden Mick Jagger, fra Rolling Stones har Sanne kunnet sælge varen, længe efter sidste salgsdato for rockstjerner normalt ville være udløbet. Dette understreges af, at hun flere steder på turneen spiller for udsolgte huse.

Mick og Sanne mestrer begge kunsten at vrikke med underlivet, udstråle vildskab og flirte med gud og hver mand, der rører sig af det modsatte køn ved scenekanten, uden at det kommer til at virke hverken patetisk eller frastødende. Undertegnede tog sig selv i at blive en smule opstemt på sit køns vegne over den lækre kattekvinde på scenen i de stramme rockbukser.

Lad være at varen på få punkter ikke helt lever op til den standart, den havde før udløbsdato, for hold da op hvor har dansk rock savnet Sanne Salomonsen på hylderne de sidste fire år.

Sangerinden har således ikke helt den samme højde i sin stemme, som tidligere, hvilket nok var grunden til, at hun valgte at sætte flere fraser ned i et lavere toneleje. Det gjaldt bl.a. i nummeret ’Teardrops In Heaven’.

Desuden måtte Ms. rock tage sig en lille pause midt i sættet, da Trommeslager Nikolaj Steen (ja det er ham fra julekalenderen) og guitarist og korsanger Morten Woods flankeret af keyboardspiller og percussionist Annika Askman spillede et par numre.
Rocktoget buldrede i Svendborg

Efter koncerten kiggede undertegnede sig rundt i den oplyste hal. Bagved stod en gruppe af midaldrende kvinder med svedpletter på de blomstrede kjoler, røde øjne og kinder samt håret fuldstændig i urede. Et rocktog havde tromlet over salen, og efterlod nu publikum med en kildren i maven og et stort smil på læben. Sanne er tilbage.

Om koncerten
Svendborg Idrætscenter, fredag: Sanne Salomonsen. 
Sanne Salomonsen spiller i Odense Idrætshal 5. marts. Koncerten er udsolgt.

Rockmama er tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce