Riddell redder rutinen


Riddell redder rutinen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Charmerende dirigent og solist indfrier delvist forventningerne ved nytårskoncert

Nytårskoncerter er oftest "same procedure", noget med traditioner, noget med "plejer". Programmet må gerne være et rent lagkageprogram uden nogen som helst sammenhæng eller tematisk opbygning, og sådan er det også i år.

Men efter et par mildest talt matte nytårskoncerter de to foregående år, lykkes det denne gang delvist at opfylde publikums forventninger.

Nytårsstemning

Sidste år skrev jeg på denne plads, at man burde begynde programmet bagfra, for det er dér, nytårsstemningen og det skægge sætter ind, og det er jo lidt det, vi er kommet for, det sjove i musikken, det løsslupne på podiet.

Første del af koncerten er dog præget af alt for megen alvor. I denne del viser Kristine Becker Lund den ene side af sit store talent i to store Verdi- og Dvorak-arier, alvorlige, melankolske. Selv "Timernes Dans" og Rossinis ouverture til "Barberen i Sevilla" virker tunge.

En af vor egne

David Riddell, som vi helst betragter som vores egen, selvom han koketterer med sin skotske afstamning, er effektiv og naturligt hjemme i alle koncertens numre.

Men helt i sit es er han i anden del af koncerten, hvor hans charme, lune, fandenivoldskhed og publikumstække viser sig i rollen som koncertens konferencier. Flot arbejde, vi griner dejligt befriende med og fint er hans samspil med en storskærm med overraskelser.

Teknikkens timing kan dog kun blive bedre i de resterende syv koncerter. Kristine Becker Lund sprudler herligt med sin ynde og charme, og koloraturerne sidder som de skal. Et par forventede godbidder som ekstranumre sender os gladere ud i vinterkulden.

Om koncerten

Odense Koncerthus, torsdag: Odense Symfoniorkester, dirigent: David Riddell, solist: Kristine Becker Lund, sopran. Koncerten gentages i eftermiddag og 15. januar i Odense Koncerthus, samt 10. i Horsens, 11. i Haarby, 12. i Ejby, 13. i Holstebro og 14. i Fredericia.  

Riddell redder rutinen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce