Richter kan få Robert gange to


Richter kan få Robert gange to

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frits Helmuth, der døde for nylig, kan vinde en pris på søndag

En afdød skuespiller kan på søndag få endnu en Robert-pris, når Danmarks Film Akademi uddeler deres årlige Robert-statuetter.

Nyligt afdøde Frits Helmuth er blandt de nominerede til prisen som årets bedste hovedrolle. Helmuth er nomineret for sin præstation som den alderdomssvækkede Walentin i Erik Clausens "Villa Paranoia".

Frits Helmuth har tidligere vundet Robert-priser for hovedroller i "Dansen med Regitze" (1990) og "Det forsømte forår" (1994) .

Helmuths kvindelige mod- og medspiller i filmen, den fynskuddannede skuespiller Sonja Richter, er også nomineret til en Robert for sin hovedrollepræstation i "Villa Paranoia". Til overflod er Sonja Richter nomineret for bedste kvindelige birolle for rollen i "Forbrydelser", der er delvist indspillet i fængslet i Nyborg.

Topscorer ved Robert-nomineringerne er Nicolas Winding Refns "Pusher II", der har en teoretisk chance for 12 priser. Den anden omgang med Vesterbro-pusherne er bl.a. nomineriet i kategorierne bedste film, bedste instruktør og bedste mandlige hovedrolle - Mads Mikkelsen.

Tæt efter "Pusher II" følger to film, der er lavet af debuterende instruktører. Det gælder Paprika Steens "Lad de små børn" og Nikolaj Arcels "Kongekabale", der begge er nomineret i 10 kategorier.

Blandt de mere pudseløjerlige fakta ved årets uddeling er, at en af 2004's absolut mindst sete film, Simon Stahos "Dag og nat", er nomineret i fem kategorier: Som årets danske film, for årets mandlige hovedrolle (Mikael Persbrandt), for årets kvindelige hovedrolle (Lena Endre), for årets kvindelige birolle (Pernilla August) og for årets originalmanuskript (Simon Staho og Peter Rasmussen). "Dag og nat" er i skrivende stund set af 2611 biografgængere - fordelt over alle landets biografer.

Robert-priserne uddeles søndag kl. 18 i Base Camp på Holmen i København.

Richter kan få Robert gange to

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce