Reumert-pris til Odense Teater

Breaking The Waves.
Foto: Carsten Bundgaard

Reumert-pris til Odense Teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Teaters opsætning af "Breaking The Waves" blev kåret til Årets Forestilling ved Reumert-uddelingen i aftes

Scene: Bølgen af succes fortsætter med at rulle ind over Odense Teater.

I går fik Odense Teaters opsætning af "Breaking The Waves" den fornemste pris inden for dansk teater - en Reumert for Årets forestilling.

Dermed følger Reumert-priskommiteen i kølvandet på både anmeldere, der har rost "Breaking The Waves" til skyerne, og teaterpublikummet, der er valfartet til Odense Teater for at se forestillingen, der måtte sættes op ekstra gange for at efterkomme det store behov.

Derfor var "Breaking the waves" også en populær vinder i Det Kongelige Teater i aftes, og klapsalverne regnede op mod teaterchef Kasper Wilton og hans følge, da de indtog scenen for at modtage prisen.

- Jeg vil gerne sige noget, som jeg for lang tid siden har bestemt mig for, at jeg ville sige, hvis jeg nogensinde skulle stå i denne situation: Vi skal passe på med ikke at tage det her alt, alt, alt for alvorligt, for man kan ikke vinde, når det handler om kultur.

- Så jeg vil gerne dedikere denne pris - men ikke pengene - til alle de gode forestillinger, der har været i dette Reumert-år, sagde Kasper Wilton, der modtog en check på 100.000 kroner.

- Vi har fået denne pris, men vi er ikke vinderne. Vinderen er dansk teater. Vi skal nok passe godt på den på dansk teaters vegne, og vi er glade og stolte over at få den. Tak alle sammen, sagde Kasper Wilton.

"Breaking The Waves" vandt foran Det Kongelige Teaters opsætning af "Stuk" og "Ansigtet mod væggen", som har spillet på Holland House og Café Teatret.

Jens Albinus, der modtog prisen for årets mandlige hovedrolle for sin rolle i "Stuk", sørgede for aftenens største og fleste grin, da han gennemførte store dele af sin takketale på tysk, fordi han leverede en tydeligvis vellykket imitation af tyske Frank Casdorf, der iscensatte forestillingen på Det Kongelige Teater.

Reumert-priserne blev uddelt for 11. gang, og fra den store scene på Det Kongelige Teater styrede Jonathan Spang festlighederne, der blev overværet af omkring 1000 skuespillere, instruktører, dansere og andre.
"Breaking The Waves" på Odense Teater fik en Reumert-pris. Her er det Anders Gjellerup Koch og Cecilie Stenspil fra forestillingen.
Foto: Carsten Bundgaard

Prins Joachim klappede

Fra den kongelige loge kunne prins Joachim se Det Kongelige Teater sætte en bemærkelsesværdig rekord ved at tage ikke mindre end syv priser - det højeste nogensinde ved Reumert-uddelingen. De fire priser gik til skuespillet på Det Kongelige Teater, mens de tre sidste blev givet for opera.

Forestillingen "Stuk" blev den mest vindende med priser for årets kvindelige hovedrolle, årets mandlige hovedrolle og årets kvindelige birolle.

Cecilie Stenspild var nomineret i kategorien Årets kvindelige hovedrolle for sin levendegørelse af Bess i "Breaking The Waves", men prisen gik i stedet til Tammi Øst og hendes roller i "Ansigtet mod væggen" og i "Stuk". Tammi Øst fik Reumert-prisen præcis 10 år efter, hun sidst fik samme hæder.

Der var heller ikke Reumert-hæder til de to andre fynske nominerede, Jokum Rohde, årets dramatiker for "Orestien", eller til Teater Momentum, årets store, lille forestilling for "Dage under".
Teaterchef på Odense Teater, Kasper Wilton, takker for prisen på Det Kongelige Teaters Gammel Scene i aftes. Han var en rigtig glad teaterchef.
Teaterchef på Odense Teater, Kasper Wilton, takker for prisen på Det Kongelige Teaters Gammel Scene i aftes. Han var en rigtig glad teaterchef.
Foto: Kim Agersten/Polfoto

Reumert-pris til Odense Teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce