11 restauranter byder på smagsprøver på Suppens dag i Svendborg den 27. februar.

Michelin-guiden har netop drysset stjerner ud over Danmark, men 27. februar dyster en stribe sydfynske restauranter i disciplinen at lave den bedste suppe.

Her er det nemlig Suppens dag i Svendborg, hvor vinderen bliver kåret om eftermiddagen i Maritimt Center på havnen.

Smagsprøver og adgang er gratis, lige som det er uden omkostning et betragte vinderprisen i form af den af to mand svært bevogtede suppesten, som går til den restauranten med den bedste præstation.

Præmien tager ifølge Mikael Hansen fra Kulinarisk Sydfyn udgangspunkt i eventyret om suppestenen, hvor en fattig tigger kogte suppe på en sten, men bad borgerne om at medbringe ingredienser til at gøre suppen lidt mere perfekt og derved med lidt snyd fik sat smag på suppen - det behøver gæsterne dog ikke i denne omgang.

Han bemærker i øvrigt, at Dr. Hook har skrevet sangen "The Wonderful Soupstone" dedikeret til alle verdens hårdtarbejdende mødre.

- Dette har også været inspiration til præmien, og mon ikke vi kommer til at høre denne sang henover dagen, siger Mikael Hansen.

De dystende restauranter er:

Stella Maris, Vester Skerninge Kro, Claus Holms Køkkenværksted, Pichardts, Madtapperiet, Vintapperiet, Hotel Christiansminde, Hotel Svendborg, Svendborgsund, Hotel Ærø foruden Øland (tidligere Svendborg Madmarked).

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Mere om emnet

Se alle
Genåbner lukket restaurant: 27-årig Michelin-kok popper op i Brogade 13

Genåbner lukket restaurant: 27-årig Michelin-kok popper op i Brogade 13

Mystisk lukning: Madtapperiet midlertidigt lukket

Mystisk lukning: Madtapperiet midlertidigt lukket

Sommeroplevelser til fem stjerner

Sommeroplevelser til fem stjerner