Restauranter: De bedst anmeldte ligger i provinsen

Hummer fra Marchal i København. Mad i den dyre ende, men det er provinsens mellemniveau, som driver udviklingen, vurderer White Guide.

Restauranter: De bedst anmeldte ligger i provinsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mellemniveauet af restauranter driver fornyelsen, vurderer White Guide-redaktør.

Ni af de 15 bedst anmeldte - nye - restauranter i 2015 i White Guides udgave for 2016/2017 ligger uden for København.

Restauranterne dækker genrerne klassisk dansk, fransk, italiensk og nynordisk over molekylært og junglegastronomi til folkeligt verdenskøkken og sommermad på en klippekant.

Og restauranterne uden for Valby Bakke dominerer listen.

- Indtil for få år siden var provinsen stærkt polariseret mellem nogle få toprestauranter og en masse kedelige metervarespisesteder, men de seneste år er der både i og uden for de større provinsbyer opstået et gastronomisk mellemniveau, der leverer frisk, veltilberedt og tidssvarende mad, som ikke er dyrere, end at lokalklientellet har råd til at nyde det med jævne mellemrum, siger redaktør for White Guide Rasmus Holmgård.

Året rundt er White Guide på farten for at finde de bedste restauranter i hele Danmark, og lige nu er jagten sat ind på at finde de mere end 300 bedste restauranter, som skal med i White Guide 2016/17.

Guiden udkommer først den 23. maj, men i løbet af 2015 har White Guide løbende publiceret anmeldelser af nyåbnede eller relancerede steder i den tilknyttede app. Her har redaktionen samlet et uddrag af de bedst anmeldte restauranter, guiden besøgte i 2015.

- Mellemniveauets succes og den stigende omsætning i branchen giver blod på tanden til enkelte modige restauratører, der lige nu driver kvaliteten af lokalgastronomien fremad. Det er dem, vi anbefaler med anmeldelserne i White Guide, siger Rasmus Holmgård.

I White Guide bedømmes kvaliteten på restaurantens mad, drikkevarer, service, miljø og stemning efter en 100-pointskala. Pointene angives som madpoint/totalpoint.

Restauranter: De bedst anmeldte ligger i provinsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce