Redaktionen anbefaler: Gå ikke i gavepanik - gå i en boghandel


Redaktionen anbefaler: Gå ikke i gavepanik - gå i en boghandel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tip til hurtige julegaver

Mangler du stadig at købe en julegave eller 10, og har du ikke tid til at gå i mere end én butik, så vil jeg anbefale dig at haste til den nærmeste boghandler. Kæresten/ægtefællen og egne børn er som regel ikke et problem. Det er oftere sværere med de ældre i familien, som ikke savner så meget, eller den del af familien, man ikke ser så tit. Til dem er her 12 gode danske boggaver - alle udkommet det seneste halve år. Ingen af dem er en del af en serie.

Til oldefar

Den er tyk, alvorlig, sjov og godt fortalt. "Storm P. -en biografi" beskriver multikunstneren Robert Storm Petersen, der døde i 1949. Det er den første samlede biografi om en af de store danske kulturpersonligheder, og den er skrevet af forfatter og journalist Peter Borberg. Storm P. blev i sin tid kaldt for "Danmarks morsomste mand", men han var også sky, alvorlig og drevet af store ambitioner. Bogen er rigt illustreret - både med billeder fra Storm P's egen billedsamling og med gengivelser af hans mange værker - fra malerier til vagabondtegninger og opfindelser. En hyggelig bog, der uvægerligt bringer sin læser tilbage i tiden. Udkommet på Turbine.

Til oldemor

"Vesterhavet" er den enkle titel på en flot coffeetablebog, som er udkommet på Lindhardt og Ringhof. Bogen fortæller i ord og prægtige billeder historien om det mægtige vesterhav og de mennesker, der bor der. Blandt skribenterne er Jane Aamund, Bent Haller og Anders Agger. En bog, man ikke behøver at læse fra ende til anden, men som egner sig til" nydelse og dryplæsning.

Til bedstefar

Forfatter Tom Buk-Swienty har skrevet en vidunderlig, dokumentarisk fortælling om lægen Hans Horn, der som ung var tysk soldat under Anden Verdenskrig og oplevede forfærdelige og brutale begivenheder. Efter krigen emigrerede Hans Horn til Danmark. "Det ensomme hjerte" er blevet til på baggrund af Hans Horns efterladte erindringer og mange både smukke, voldsomme og humoristiske akvareller, som pryder siderne bogen igennem. Udkommet på Politikens Forlag.

Til bedstemor

Samtalebogen "Modne kvinder" bygger på samtaler med 24 kendte kvinder om livets patina. Blandt de medvirkende er Hella Joof, Lisbeth Knudsen, Jytte Abildstrøm og Anna Thygesen. Alle de medvirkende kvinder har succes, men mange af dem har også tunge erfaringer med i livsbagagen som misbrug, tab, nederlag og vanskelige barndomsår. Bogen, der får sin læser til på fineste vis at reflektere over egne erfaringer, er skrevet af journalist Bo Østlund og udgivet på eget forlag Heatherhill.

Til mor

Hvis mor er en læsehest og elsker at rejse, er "Turen går til bøgernes verden" en lille perle, der lokker til både at læse og at rejse. Bogens mission er, at hvis man læser litteratur fra det land eller område, man besøger, vil det berige enhver rejse. Bogen er skrevet af Kathrine Tschemerinsky og udkommet på Politikens Forlag.

Til far

Troels Kløvedal er uhelbredeligt syg, men har formået at skrive en erindringsbog fuld af vitalitet. En livsbekræftende afskedshilsen med det eventyrlige liv, der blandt andet har bragt ham kloden rundt på skibet Nordkaperen. "Alle mine morgener på jorden" aer hjertet og stimulerer livslysten. En stor læseoplevelse fyldt med oplevelser og tanker om frihed, kvinder og drømme, som man kun kan opfordre far til at læse-dele med mor. Udkommet på Gyldendal.

Til onkel

Hvis onkel ikke igen skal have strømper eller julesnaps, kan du glæde ham med "Ord der formede Danmark" af journalist Joakim Jakobsen. Bogen, som udkom i september, har ligget på mit sofabord lige siden, og ALLE gæster har nysgerrigt bladret i den. Det er 1500 års Danmarkshistorie fortalt gennem talemåder og citater, som både har truet og bevaret vores land og formet og forandret. "Det var pokkers", "Næh, stammer det udtryk fra dengang" er nogle af kommentarerne, jeg har hørt til bogen. Den er let at gå til og tankevækkende. Udkommet på Lindhardt og Ringhof.

Til tante

Hvis tante er glad for god litteratur, er Jesper Wung Sungs roman om hans oldeforældre "En anden gren" en skøn gave. Romanen handler om forfatterens oldeforældre. Oldefaderen var kinesisk og kom til Danmark for at blive udstillet i Tivoli, og her mødte han danske Ingeborg. Kærligheden voksede, de blev gift, fik børn og voldsom modgang, for samtiden så ikke med venlige øjne på den fremmede. En roman om kærlighed og længsel efter et bedre liv. Jesper Wung-Sung skriver med stor indlevelse og følsomhed. Udkommet på Rosinante.

Til søster

Hanne Vibeke Holst nyeste "Som pesten" vil fylde godt under juletræet. En tyk bog med tæt beskrevne sider. Hovedpersonen er den danske læge Karoline, som arbejder hos WHO i Geneve, da en verdensomspændende epidemi spirer. En roman om grådighed, skyld, etik og om mennesket på kanten af katastrofen. En af den slags bøger, der kalder en over i sofaen i tide og utide. Udkommet på Gyldendal.

Til bror

Hvis bror kan lide spænding med substans, er det værd at give ham den velskrevne "Da blev jeg døden" af Steffen Jakobsen. Spændingsromanen foregår i tiden op til, at amerikanerne kastede den første atombombe over Japan, og den går tæt på den virkelig Niels Bohr og J. Robert Oppenheimer. Hovedpersonen er dog fiktiv og vikles ind i tidens øst-vest-spionage. Som læser bliver man klogere samtidig med, at spekulationerne vokser, og spændingen stiger. Udkommet på Lindhardt og Ringhof.

Til niecen/nevøen

"Rejsen til rummet" er en god bog for børn i alle aldre, og efter at have læst den, må jeg indrømme, at selv meget voksne jeg blev klogere. Bogen er skrevet af videnskabsjournalist Lars Henrik Aagaard, som i let og pædagogisk sprog og ved hjælp af fine illustrationer fortæller om stjerner, planeter, rumrejse, Big Bang og meget mere. Udkommet på People's Press i samarbejde med Berlingske.

Reservepakken

Prøv med Kaspar Colling Nielsens fremtidsroman "Det europæiske forår". Jeg har endnu ikke nået at læse den færdig, men er foreløbig enig med de anmeldere, der har rost den for dens morsomme satire og fabuleringer. I romanen følger man fire hovedpersoner i en teknologistyret fremtid. Temaet er det evigtgyldige: humanisme. Udkommet på Gyldendal.

Redaktionen anbefaler: Gå ikke i gavepanik - gå i en boghandel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce