Ralf Pittelkows lange rejse

Ægteparret Ralf Pittelkow-Karen Jespersen deler vandene hos de almindelige danskere. Parret er ikke ligegyldigt for folk med en mening om samfundet - heller ikke, hvis man er uenige med dem. Polfoto
Foto: ESKESTAD MIK/POLFOTO

Ralf Pittelkows lange rejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erindringsbogen fra den kendte samfundsdebattør er en fortælling om en rejse, der i åndelig forstand var meget længere end fra Sønderborg til København

Ralf Pittelkows bog er på flere måder en rejsebeskrivelse, drejet over skabelonen "rejsen ud - rejsen hjem". Geografisk er aksen Sønderborg-København og en kort, men vigtig visit retur, mens der i åndelig forstand er tale om en afsked med dyder fra et borgerligt hjem i en middelstor provinsby til fordel for en ideologi med hjemme i 1970’ernes yderste venstrefløj. Herfra langsomt tilbage mod midten med normerne i barndomshjemmet i Sønderborg som endestation.

Her, langt væk fra, hvad Pittelkow kalder "den definerende klasse", finder man, stadig ifølge forfatteren, de folkelige værdier, der bør værnes om, fordi de er under pres fra indvandringen fra Mellemøsten til Europa.

Denne pittelkow’ske dobbeltrejse gør også bogen til et opgør med det kulturradikale miljø - altså med den førnævnte "definerende klasse" af samfundsdebattører, eksperter og mediefolk med en mere imødekommende og afslappet holdning til indvandring - Pittelkows ideologiske modstandere.

Disse "politisk korrekte" oplyser ikke, men skjuler kendsgerninger for folk, lyder Pittelkows anklage.

Med nogle markante karrierespring og opsigtsvækkende politiske hop kan man sige om ægteparret Pittelkow-Karen Jespersen, at de deler vandene hos de almindelige danskere. Parret er ikke ligegyldigt for folk med en mening om samfundsudviklingen.

Uanset om man læser Pittelkows bog som fan eller ej, er den rigtig interessant. Parret Pittelkow-Jespersen kan samle flere hundrede tilhørere til deres foredrag primært i Jylland, og der er ingen tvivl om, at masser af dette segment af danskere vil tage bogen til sig som et velkomment værk til tiden.

Men også de mennesker, der mener, at Pittelkow lider af "islamafobi", må tage hans meninger alvorligt, inden de eventuelt går i kødet på ham - dels fordi hans argumenter er grundige, dels fordi han for at komme fjenden i forkøbet gør meget ud af at dokumentere sine synspunkter.

Men hvis man nu simpelthen ikke orker at høre mere om tørklæder og integrationsproblemer, hvad så?

Så kan bogen faktisk læses med udbytte alligevel. Pittelkow har været tæt på flere spændende begivenheder i landets nyere politiske historie, og selv om noget af det er hørt før, er det interessant at få hans vurdering af formandsopgøret i Socialdemokratiet, at læse om hans tid som spindoktor for Nyrup og om hans rejse med Anker Jørgensen til Saddam Husseins Irak for at befri de danske gidsler.

Om bogen

Ralf Pittelkow: "Mit liv som dansker". 405 sider, illustreret. 299 kroner (vejl). People’sPress.

Ralf Pittelkows lange rejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce