Psykologens råd: Det kan du selv gøre for at blive mere robust


Psykologens råd: Det kan du selv gøre for at blive mere robust

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire udvalgte råd til at styrke robustheden fra lektor i psykologi Frans Ørsted Andersen

1
Foto: Vibeke Volder

Tænk positivt

Vores gener og opvækst spiller en rolle, når det handler om vores robusthed. Forskningen viser dog, at vi selv har indflydelse på 40 procent af vores trivsel. Dermed handler udfordringer ikke blot om, hvordan vi har vi det, men hvordan vi tager det.

- Man kan altid arbejde med sin indstilling. Det kan for eksempel være svært at miste sit arbejde, men man klarer det bedre, hvis man kan se det som en mulighed for noget andet at engagere sig i.

2

Dyrk vennerne

- Venner er vigtige, for kæreste og familie kan også være en stressfaktor. Nære venskaber holder livet ud, og har man bare to venner, der uden tvivl vil stille op, når man er nede, så sker der noget godt i kroppen - det viser målinger. Vi er født som sociale væsener, og gode relationer virker beskyttende på os.

(I bogen kan man også læse, at har man blot én god ven på jobbet, viser forskning, at man lever fire år længere).

3

Sig pyt

- Find pytknappen og brug den. Ja, din bank er lukket, og bankrådgiveren flyttet. Pyt, du finder ud af det alligevel. Ja, nu skal computeren opdateres, så må du jo prøve at lære det. Hov, du glemte at betalte en regning i e-boks og får et rykkergebyr. Pyt, ingen er perfekte, og det kan ikke betale sig hverken at forhåndsbekymre sig eller ærgre sig.

4

Sluk for telefonen

- Styr forbruget af sociale og digitale medier. Det er stressende at være online hele tiden. Hjernen har brug for ro og at være fuldt og helt i noget - det kan være madlavning, en svømmetur eller en skiferie i en hytte uden internetforbindelse. Overforbruget er så stort nu, at der er unge mennesker, som ikke ved, hvordan de ser en anden i øjnene, ikke ved, hvor de skal gøre af hænderne, når de sidder over for et andet menneske. De ved ikke, hvordan man er sammen uden et apparat.

Psykologens råd: Det kan du selv gøre for at blive mere robust

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce