Prinsesse Marie ikke i Blå Bog

Marie Cavallier, nu Prinsesse Marie, bliver først optaget i Kraks Blå Bog næste år

Prinsesse Marie ikke i Blå Bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets udgave af Danmarks "Who's who" har flere kvinder end nogensinde. Bare ikke Danmarks nyeste prinsesse.

Næsten hver tredje af 219 nye navn i Kraks Blå Bog er kvinde.

Alligevel er Marie Cavallier ikke med. Efter brylluppet med Prins Joachim skal hun nu tituleres prinsesse Marie, men hun er ikke at finde i Blå Bogs første afsnit, der udelukkende handler om Kongehuset - naturligvis med Margrethe II som førstedame. Også i bogform.

Grunden er, at Hoffet altid vælger at gå både med livrem og seler.

- Marie Cavalliers og Prins Joachims bryllup fandt sted efter at Blå Bog gik i trykken. Efter anmodning fra Hoffet undlod vi at indføre Prinsessen i bogen. En begivenhed skal være foregået, før den er officielt. Det mener alle embedsmænd, og ingen vil stå med ansvaret, hvis det glipper, siger Jørgen Pedersen, redaktør af Blå Bog.

Ifølge redaktøren skete det samme, da Mary Donaldson blev til Prinsesse Mary. Heller ikke hun blev optaget i Blå Bog før året efter brylluppet.

Denne udgave af Kraks Blå Bog er den 99. i rækken. Den indeholder små artikler om i alt 8.019 personligheder. Danske, færøske og grønlandske.

Spørgsmålet er så, hvordan man gør sig fortjent til at blive optaget.

- Man skal være af betydning for det danske samfund og med til at præge det, siger Jørgen Pedersen og giver selv et eksempel med præsten og debattøren Kathrine Lilleør, Tidehvervsk sognepræst til Slagslunde og Ganløse Sogn.

- Vi har slet ikke alle præster med. Heller ikke de, der er overordnet en sognepræst som Kathrine Lilleør. Hun er med, fordi hun er med i mange udvalg og blander sig på en positiv måde i samfundsdebatten, siger Jørgen Pedersen, der også kan oplyse, at udvalget af personer i Blå Bog overhovedet ikke er politisk betinget.

- De fleste forslag til nye navne finder vi, fordi vi overvåger alle medier og har en mængde konsulenter indenfor alle samfundsområder. Derefter foretager redaktionsudvalget den endelige navnerække, siger Jørgen Pedersen.

Kraks Blå Bog blev sidste år overtaget af Gads Forlag.

Kraks Blå Bog.1279 sider. 1485 kroner. Kan købes fra 30. maj. Gads Forlag

Prinsesse Marie ikke i Blå Bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce