Efter sommer vender en af landets mest kendte og prisvindende pressefotografer tilbage til Odense

Det er langt fra første gang, pressefotografen Jan Grarup kommer op at hænge på Brandts hvide vægge, når museet til august indbyder til udstilling med hans værker.

Men det er første gang, han får udstillingsrummet for sig selv.

Den prisbelønnede fotograf, der i mere end 25 år har dokumenteret krig og katastrofer overalt i hele verden, har fået international anerkendelse og adskillige priser for sit arbejde. Og nu får han en udstilling, der kommer til at hedde "Jan Grarup". Han skal selv være med til at kuratere den sammen med Brandts museumsinspektører.

Fra udlandet til hospitalet

Gennem de år hvor Årets Pressefoto lagde vejen forbi Odenses kunsthal, var Jan Grarup flere gange repræsenteret, og det samme var tilfældet sidste år, da han var et af trækplastrene på den velbesøgte udstilling "Selfie". Her havde krigsdokumentaristen skiftet udlandet ud med et dansk sygehus og dokumenterede den hjerneblødning, der for nogle år siden i en periode lammede hans ansigt.

Udstillingen "Jan Grarup" vises på Brandts 13 fra 28. august og året ud - samtidig med fotobiennalen.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.