Portræt af 525 skuespillere


Portræt af 525 skuespillere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dramatikeren Ernst Bruun Olsen ("Teeenagerlove) optrådte i sine yngre dage som skuespiller i tre danske spillefilm, bl.a. "Far til fire i sneen."

Ove Sprogøe har indspillet 156 film og er den dermed den flittigst anvendte skuespiller i dansk film. Han har aldrig givet pressen adgang til sit hjem, en villa på Amager uden fjernsyn, men med mange malerier og bøger. Har heller aldrig ejet en bil.

Afdøde Karl Stegger ligger med 150 roller tæt på Sprogøe - og havde langt færre år til at nå det høje tal, idet han først debuterede på film i en alder af 37.

Clara Pontoppidan nåede at medvirke i over 60 stumfilm, en indsats, som siden blev overskygget af en over 50 år lang karriere som en af dansk teaters førstedamer.

Korte uddrag af fire af beskrivelser, der indgår i bogen "Danske skuespillere - 525 portrætter". Bogen er skrevet af Morten Piil, en af dansk presses mest fremtrædende filmjournalister og -kritikere.

Bogen er et opslagsværk med hovedvægten på de vigtigste præstationer i spillefilm, novellefilm, filmskolefilm og på tv. I et vist omfang er teaterrollerne nævnt, ligesom rubrikken "varia" giver oplysninger, dels om karrieren, dels om privatlivet, i en række tilfælde suppleret med citater fra interview.

Bogen trækker altså tråde tilbage til dansk films barndom og er også på omgangshøjde med den helt unge generation, idet aktuelle navne som Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen også har fået deres plads. Det samme gælder Stine Stengade, der første gang kan opleves på lærredet i den store hovedrolle i dogmefilmen "En kærlighedshistorie".

Portræt af 525 skuespillere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce