Polanskis gyser "The Ghost Writer" vist på filmfestivalen i Berlin. Spændende, vittig, men lidt haltende i plottet henimod slutningen, siger kritikere.
Pierce Brosnan, stjerne i Roman Polanskis "The Ghost Writer", beklager, at instruktøren ikke kan være til stede ved filmens premiere ved filmfestivalen i Berlin. Instruktøren er i husarrest i Schweiz.

Brosnan og andre medvirkende i filmen siger, at de var lykkelige over muligheden for at arbejde sammen med Polanski.

- Han er en intens instruktør, en mand, som har levet et intenst liv. Han var en berusende oplevelse, siger den tidligere James Bond-stjerne.

"The Ghost Writer" er blandt de 20 film, der kæmper om Guldbjørnen ved årets filmfestival i Berlin.

Efter visningen fredag roste kritikere filmen for dens spænding, det vittige manuskript og de behændige skuespillerpræstationer. Dog blev den kritiseret for et plot, der halter lidt henimod slutningen.

"The Ghost Writer" viser Brosnan i rollen, som en tidligere britisk premierminister, der hyrer en person til at skrive sine memoirer.

Polanski, hvis film "Chinatown" og "The Pianist" begge er blevet tildelt en Oscar, færdiggjorde gyseren "The Ghost Writer" i den feriehytte i Schweiz, hvor han sidder i husarrest.

Den i dag 76-årige Polanski venter på en afgørelse om, hvorvidt han skal udleveres til USA, der ønsker ham retsforfulgt for seksuelle overgreb i 1977 mod en dengang 13-årig pige.