Pilmark planlægger "Kongens fald"


Pilmark planlægger "Kongens fald"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespilleren Søren Pilmark har købt rettighederne til at filmatisere én af dansk litteraturs største klassikere, Johannes V. Jensens "Kongens fald".

- Det er et projekt af en kaliber, som kræver omfattende ressourcer og forberedelser. Det har jeg selvfølgelig gjort mig nogle tanker om, men andet vil jeg ikke sige, lyder Pilmarks kommentar.

En anden filmmand, instruktøren Jesper Jargil, har haft rettighederne i 30 år. Han har arbejdet med flere modeller for en filmatisering og ville gerne have fornyet rettighederne endnu engang.

- Men jeg kunne mærke på Gyldendal, at det var de ikke interesseret i, og så trak jeg mig ud, siger Jargil.

Han skønner, at det vil kræve et budget på 100 mio. kr. at filmatisere "Kongens Fald".

- Vi taler om en fortælling, som udspiller sig i 1500-tallet, og selvfølgelig kan der skæres ned på nogle af de slagscener og optrin med mange statister, der er meget bekostelige, tilføjer Jesper Jargil.

Han erhvervede i sin tid rettighederne hos Gyldendal og forfatterens arvinger.

- Jeg forestiller mig stadig, at Viggo Mortensen kunne spille Mikkel, en af de to hovedpersoner. Jeg har altid insisteret på, at filmen skulle laves på dansk, men for at budgettet kan hænge sammen, er det nødvendigt, dels med udenlandsk finansiering, dels at filmen kan skabe indtjening i udlandet. (ritzau)

Pilmark planlægger "Kongens fald"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce