Pigerne fra dødsgangen


Pigerne fra dødsgangen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spillefilmsudgave af Christian E. Christiansens Oscar-nominerede novellefilm er en modig og velspillet ungdomsfilm

Man skulle tro, at det var umuligt at lave en positiv og opløftende ungdomsfilm om tre pigers kamp mod døden. Men det er faktisk lykkedes Christian E. Christiansen, der med dramaet "Dig og mig" har forvandlet sin egen Oscar-nominerede novellefilm "Om natten" til en dristig ungdomsfilm om troskab, fællesskab og loyalitet.

Og så naturligvis den svære kærlighed, idet de tre piger konfronteret med døden unægtelig stiller sig selv spørgsmålet: Er der noget jeg fortryder?

Elitesvømmeren Sara (Laura Christensen) har brugt det meste af sit liv på at være den bedste og den stærkeste. Faderen Torben (Henrik Prip) har store forventninger og skuffes, da Sara uventet bliver gravid. Hun får en abort, men rammes kort efter af kræftsygdommen, der en gang for alle sætter punktum for karrieren.

Stephanie (Julie Ølgaard) er den selvdestruktive bitre pige. Steph føler, hun har forrådt sin familie, da hun flyttede til København, netop som faderen fik konstateret en svær sygdom. Og desto værre går det, da hun er den hengivne kæreste Oliver (Pilou Asbæk) utro.

Uden kedelig rutine

Trekløverets følsomme pige er Mette (Neel Rønholt) fra en religiøs familie, der synes at have affundet sig med hendes skæbne og derfor svigter hende, når hun har mest brug for dem. Juleaften begiver hun sig ud for at finde den kæreste, hun aldrig fik.

"Dig og mig" er tydeligt en film fra en ung filmskabers hånd. På den gode måde. Den er bestemt ikke pletfri, men man fornemmer hele vejen, at den kedelige og tyngende rutine endnu ikke er sat ind.

Skuespillet er fremragende og ud over de tre solide hovedrollepræstationer er især kærester og faderroller lige i øjet, og især Henrik Prips samvittighedsplagede fader og Pilou Asbæks svigtede kæreste efterlader et stort indtryk.

Min eneste alvorlige anke må være, at det næsten er for tydeligt, hvor producerne har haft en finger med i spillet for at gøre det svære materiale lettere salgbart for det unge publikum. Filmens omdøbte titel og plakatdesign med romantisk kærestecollage sigter efter at maskere, hvad det i virkeligheden handler om: Kræft, døden og mennesker i krise. Og så er der Natasjas cover af Dieters Lieders 80'er-landeplage "Dig og Mig", som pakker filmen ind i noget, der faretruende nærmer sig anmassende feelgood.

Alt dette skurrer lidt usmidigt mod forlæggets tyngde, men lægger paradoksalt nok også et opløftende lag oven på filmens tunge emne, hvilket giver spillefilmen helt uventede nuancer, der gør den lige så seværdig som sin forgænger.

"Dig og mig", dansk, 85 minutter, tilladt over 11 år.

Premiere fredag i Biocity og Cinemaxx Rosengaard, Odense, Kino 1+2, Nyborg, Panorama, Middelfart, Scala, Svendborg.

Pigerne fra dødsgangen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce