Picasso, Chagall... og Alfio Bonanno

Alfio Bonanno i gang med det sorteringsarbejde, der skal sørge for et repræsentativt udsnit af mange års skitser til værker. Foto: Iben Friis Jensen

Picasso, Chagall... og Alfio Bonanno

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny kunstbog om moderne kunst har den langelandske kunstner med som repræsentant fortre kategorier.

Moderne verdenskunst med alle kategorier og -ismer opsummeret på knap tohundrede sider er en bedrift, der fordrer en skarp redigering.

Derfor er det i særklasse fornemt, at den siciliansk-fødte, langelandsk bosatte kunstner, Alfio Bonanno, optræder i ikke færre end tre kategorier, Site Works, Art & Nature samt Destination Art i den engelske kunsthistoriker og forfatter, Amy Dempseys kunstbog, Modern Art, der netop er udkommet på kunstforlaget Thames and Hudson og allerede er oversat til alle hovedsprog. Bogen lanceres i en serie kunstbøger som "small, smart, essential" - lille, smart og nødvendig.

"Refugé for Lizards" er skabt til parken Radicepura i Giarre i den sydøstlige del af Sicilien, da parken i maj 2017 dannede rammen om en ny biennale for konceptuel kunst. I firbenenes tilflugtssted står kunstneren selv med *Amy Dempsey, forfatter til bogen, Modern Art. Foto: Alfio Bonanno.

Særudstilling af Bonanno-skitser

Omtalerne sætter Alfio Bonanno i liga med de helt store. som bl.a. Niki de Saint-Phalle og Jean Tinguely, der er blandt de, der repræsenterer Destination Art. Og det betyder, at han kan nævnes i flæng sammen med verdensberømte kunstnere som Monet, Gaugain, Picasso, Chagall, Magritte, Warhol og andre i den klasse.

Det sætter også skulpturparken TICKON i Tranekær på verdenskortet, idet otte ud af ni kunstnere i kategorien Art & Nature har eller har haft værker i den nordlangelandske skulturpark.

Ydermere er Alfio Bonannos sicilianske naturkunstværk, "Refugé for Lizards", tilflugtssted for firben, afbilledet i bogen.

Bogudgivelsen fejres med både en særpris samt en særudstilling i Galleri Bonanno, Østergade 10, fredag 13. juli kl. 15.

Boghandler H.C. Rasmussen, Bog & Idé, Rudkøbing giver denne dag rabat på bogen, og Alfio Bonanno har fundet aldrig tidligere viste skitser frem til den retrospektive udstilling i galleriet.

Picasso, Chagall... og Alfio Bonanno

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce