Et nyt projekt fra Odense Centralbibliotek har mandag fået bevilliget knap 400.000 kroner fra Slots- og Kulturstyrelsen. Projektet skal ruste biblioteker til at kunne anbefale apps for børn og børnefamilier

Brug dit bibliotek til at finde applikationer - eller apps - til mobil eller tablet. Det er i grove træk hovedlinjen i et nyt projekt fra Odense Bibliotek, der har fået bevilliget 390.000 kroner fra Slots- og Kulturstyrelsen, til opstarten.

Sammen med samarbejdsbiblioteker i Gentofte og Vejle, skal bibliotekarerne nu klædes på til at anbefale gode applikationer til børn og børnefamilier.

- Der er en stigende efterspørgsel ude på bibliotekerne efter apps. Folk kommer til skrankerne for at spørge, hvad der kan anbefales til børn eller børnebørn. På det grundlag har vi besluttet, at vi vil arbejde med at lave anbefalinger på apps og afprøve samt samarbejde for at finde ud af, hvilke kriterier, der skal anbefales ud fra, fortæller Charlotte Dale, der er projektkoordinator på biblioteket.

Steffen Nissen, der er sekretariatschef på Odense Centralbibliotek er enig.

- Apps er kommet for at blive, og vi må se i øjnene, at ligesom bibliotekerne historisk har anbefalet bøger, musik og film, så vil apps være interessant fremadrettet. Det her er en opstartsfase, hvor vi bider os fast i et interessant hjørne, der handler om børn fra 0-6 og hvilke apps, de kan bruge, men det vil sikkert udvikle sig til at blive relevant for andre aldersgrupper, siger han.

Kig en forfatter over skulderen

Foruden anbefalinger af apps har biblioteket også modtaget støtte til projektet "Forfatterens Forhal", hvor det er meningen, at bibliotekets brugere skal kunne få et førstehåndsindblik i en forfatters arbejde.

- Det handler om at få forfattere til at sidde nede på biblioteket og skrive og formidle, hvordan de arbejder. Der skal være mulighed for, at brugerne kan komme og spørge til arbejdet, siger Charlotte Dale.

Lidt over 360.000 kroner har Forfatterens Forhal modtaget sammenlagt i støtte til over de næste to år.

Støtten kommer fra Udviklingspuljen til folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre, der er fastsat på Finansloven. Puljen lyder på 13 mio. kroner, hvoraf de ti af dem nu er fordelt på 33 projekter over hele landet.