Kulturministeriet vil flytte penge fra København til provinsen for at udligne støtten til de såkaldte små storbyteatre.

De små storbyteatre i Odense kan se frem til ekstra pengeindsprøjtning. Frem til 2024 flyttes 3,2 millioner kroner fra København til provinsen. 892.149 kroner sendes til Odense.

Dermed kan Teater Momentum, Nørregaards Teater og Den Fynske Opera se frem til stigning i statstilskuddet på 127.450 kroner i 2018 stigende op til 892.149 kroner i 2024.

- Fordelingen af statens tilskud til små storbyteatre er i dag skæv mellem hovedstad og provins. Derfor har jeg besluttet at sætte en omfordeling i gang fra 2017 og indfase den frem til 2024. Det, synes jeg, giver god mening, fordi det medvirker til at udjævne forskellen mellem hovedstad og provins, lyder det i en pressemeddelelse fra kulturminister Bertel Haarder (V).

Skridt i den rigtige retning

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) glæder sig over, at der nu bliver gjort noget ved den skævvridning mellem København og provinsen, som hun mener, der har været i fordelingen af kulturelle statstilskud.

- Det er utrolig dejligt, og jeg er glad for at vores kulturminister kæmper for, at vi får rettet op på det skæve kulturelle Danmark, hvor København i årevis har fået mere end provinsen, når der skal fordeles penge, siger hun.

- Det her er et skridt i den rigtige retning, så kulturministeren skal have stor ros for, at den her aftale kom i hus.

For Odenses vedkommende betyder den nye fordeling, at det statslige tilskud stiger fra 4.095.260 kroner til 4.987.409 frem mod 2024

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.