Penge: Lasse og Mathilde spilles igen på DR

Odense.Arene Fyn åbningsshowet lørdag aften. FOTO:John Fredy
Foto: John Fredy

Penge: Lasse og Mathilde spilles igen på DR

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lasse Helner har efter fem måneders boykot af DR fået en forbedret honoraraftale med Koda for sange spillet på DAB-kanalen P5.

Siden april har musiker og komponist Lasse Helner boykottet DR, fordi han mente, at den betaling han modtog, hver gang hans sange blev spillet på de digitale DAB-kanaler, var urimelig lav.

- Vores musik blev spillet dagligt på P5 - nogle gange flere gange dagligt - og så synes jeg kun, det var rimeligt, at vi fik ordentlig betaling for det, siger Lasse Helner.

Og det mener den folkekære musiker, at han får nu med en stigning på 69 procent. Tidligere var betalingen 4,25 kroner pr. afspillet minut for sange spillet på DAB-kanalerne. Det er steget til 7,20 kroner. Til sammenligning bliver en sang, som spilles på P4 honoreret med 29 kroner pr. minut.

- Det har været en hård kamp, og selvom der stadig er stor forskel på, hvad man får for sange afspillet på DAB-kanalerne i forhold til P4, så er jeg tilfreds med den stigning, vi har fået, siger han.

Dermed kan Lasse og Mathilde-fans igen høre duoens musik i radioen.

Flere lyttere

Selvom Lasse Helner er glad for, at honoraret for sange spillet på DAB-kanalerne er steget, føler han, at han har stået meget at alene, og han kunne godt have tænkt sig større opbakning fra sin musikerforening DJBFA.

Formand for DJFBA Susi Hyldgaard glæder sig også over, at komponister, der bliver spillet på DAB-kanalerne, får en øget betaling, men påpeger, at det ene og alene skyldes, at der er kommet flere lyttere til de digitale kanaler.

- Systemet er sådan, at antallet af lyttere er bestemmende for, hvor mange penge man får for afspilninger på de forskellige kanaler. I den seneste tid har det vist sig, at der er flere og flere, der lytter til DAB-radio, og det er bare fantastisk, forklarer hun.

- Vi arbejder politisk for, at Danmarks Radio skal være deres ansvar bevidst, at der er en bredde, og at de sørger for lyttere til den bredde, der er på DAB. Men vi kan ikke fravige det system, der beslutter, at antallet af lyttere er afgørende for, hvilken betaling man som kunstner får, siger Susi Hyldgaard.

Penge: Lasse og Mathilde spilles igen på DR

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce