Pas på planterne!

Vennerne Elliot og Julian opgiver at flygte sammen, da Julian ikke kan komme i kontakt med sin hustru. Mark Wahlberg (t.h.) og John Leguizamo i M. Night Shyamalans gyser "The Happening".

Pas på planterne!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med "The Happening" har auteuren M. Night Shyamalan lavet en stram og effektiv advarselsgyser

"THE HAPPENING"

Vi, der har fyldt hjemmet med grønne planter, dagligt taler kærligt med dem, passer, nusser og forkæler dem, har vidst det, længe før det blev videnskabeligt bevist: Ud over at udskifte vor beskidte, brugte udåndingsluft med ren, livgivende ilt kommunikerer planter klart og tydeligt både med mennesker, med dyreriget og med hinanden ved at udsende forskellige kemikalier: Nogle, der tiltrækker, nogle, der frastøder, nogle, der advarer, nogle, der dræber, og nogle, der effektivt angriber den menneskelige organisme ...

Det er med basis i disse teorier, den indiske auteur (manden er både forfatter, producent og instruktør på sine værker, som her, og undertiden også skuespiller i dem) M. Night Shyamalan har lavet sin nye gyser, "The Happening".

Det er normal myldretidsmorgen i New York, da de spadserende i Central Park pludselig begår selvmord, og minutterne efter drysser bygningsarbejdere som sneflager ned fra toppen af ufærdige højhuse. Noget ukendt, hæsligt og uimodståeligt har ramt storbyen og spreder sig de følgende timer hastigt langs USA's nord-øst-kyst. Noget, som gør, at mennesker mister deres selvopholdelsesdrift og begår selvmord i samme øjeblik, de rammes af denne usynlige "kraft".
Udryddelsestruslen kommer fra Jordens planter. Mark Wahlberg, Ashlyn Sanchez og Zooey Deschanel i M. Night Shyamalans advarselsgyser.
Udryddelsestruslen kommer fra Jordens planter. Mark Wahlberg, Ashlyn Sanchez og Zooey Deschanel i M. Night Shyamalans advarselsgyser.
Foto: Twentieth century fox

Intens Wahlberg

Fysiklærer-kollegerne Elliot og Julian har besluttet at flygte sammen, men da Julian ikke kan komme i kontakt med sin kone, overlader han sin otte-årige datter i Elliots og hans hustru Almas varetægt. Efter at alle tog er strandet på sære, små landsbystationer samles de tre "familiesammenførte" op af en planteskole-ejer, som er helt klar over katastrofens årsag. Jordens planter har omsider fået nok af menneskenes misbrug og rovdrift og er begyndt at forsvare sig med deres eneste, men yderst effektive våben: Kemikalierne, der nedbryder menneskenes selvopholdelsesdrift og i hobetal får dem til at tage livet af sig.

Det er den glimrende, energiske og intense Mark Wahlberg, engang succesrig popsanger og undertøjsmodel, der troværdigt er i centrum som fysiklæreren Elliot More, som måske vil være i stand til at afsløre, og dermed afværge, de oprørske planters grusomme angreb, mens hans nydelige hustru, Alma, overspilles med irriterende skabagtig diktion af Zooey Deschanel, hvorved hun får det spinkle trekantsdrama mellem det kriseramte ægtepar og vennens lille datter til helt at kuldsejle.
Alma og Elliot overvinder deres ægteskabskrise under truslen fra de grusomme, ydre hændelser (Zooey Deschanel og Mark Wahlberg).
Alma og Elliot overvinder deres ægteskabskrise under truslen fra de grusomme, ydre hændelser (Zooey Deschanel og Mark Wahlberg).
Foto: Twentieth century fox

Sært realistisk

Modsat tidligere gysere som "Signs", "Lady in the Water" og "The Village", der var i stort format med knivskarpe, højdramatiske special effekter, har M. Night Shyamalan her valgt et lille format og en gammeldags form med flimrende, lidt kornede, tv-reportage-agtige billeder. Samtidig virker det ekstra uhyggeligt på en sær, realistisk måde, at det ikke er udefrakommende vold og gru, der udrydder personerne, men en egen, indre og uimodståelig dødsdrift.

Sammen med den videnskabeligt underbyggede historie giver dette et tæt, vedkommende, næsten dokumentarisk præg, som gør, at man på vejen hjem fra biografen betragter parkens træer med angstblandet respekt og giver sine potteplanter en ekstra sjat kogt, gødningsberiget vand og et ekstra kærligt ord.

"The Happening" , amerikansk/indisk, 90 minutter, Tilladt over 16 år.

Premiere fredag i Biocity og Cinemaxx Rosengaard, Odense Panorama, Middelfart, Scala, Svendborg

Pas på planterne!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce