Parade på tysk


Parade på tysk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For 14. gang er H.C. Andersen Paraden med til at lukke Schwerins berømte julemarked

Det er hundekoldt, sneen daler stille fra en mørk himmel, og tusinder af schwerinere stimler sammen på byens Marktplatz for i en duft af julebag, glühwein og grog at lade sig underholde af H.C. Andersen Paraden fra byens danske venskabsby.

- Der er dejligt at være her i Schwerin igen, fortæller Torben Iversen et par minutter før dagens andet show, der også er paradens 257. og sidste engagement i dette årti.

- Det er 14. gang og dermed god tradition at medvirke i det berømte julemarkeds sidste dag, hernede holder de jul lige til nytår.

Odenses tyske venskabsby Schwerin, der også er hovedstad i Mecklenburg-Vorpommern, har en fast aftale med HCA-paraden, hvis optræden nærmest er en selvfølge.

Alle vil med på dén tur

Busturen til den tidligere DDR-by er årets mest attraktive i paraden, der bruger over 11 timer til at køre derned og tilbage igen. Derfor er bussen fyldt med parademedlemmer, venner og familie. De vil opleve en hyggelig by og et traditionelt tysk julemarked.

- Det er en hård tur, og den er sjov. Vi har i det hele taget haft mange gode oplevelser i eventyrets tjeneste, og nu kan vi kun gruble over, om det er os, der får den ære at repræsentere Odense ved Expo i Shanghai, fortæller Torben Iversen.

Så ringer rådhusets ur, scenen indhylles i spotlight, og så går H.C. Andersen Paraden iført juleuniform på.

Fra jul til nytår

En halv times tid senere er den færdig med forestillingen, selvfølgelig afleveret på tysk. Da bussen sent i aftes kørte op gennem Slesvig-Holsten, så Torben Iversen tilbage på endnu et begivenhedsrigt år i paraden med bl.a. 110 optrædender på krydstogtskibe i Århus og København og så fundere over, hvordan HCA-paradens 20. sæson, 2010, vil forme sig.

Parade på tysk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce