Papirtynd, men sød underholdning


Papirtynd, men sød underholdning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genindspilningen af "Anja og Viktor" er med sin papirtynde historie og forudsigelige handling ikke stor filmkunst.

Men hvad filmen ikke har i auteur-styrke, har den i sødme og humor og endda i en oprigtighed, der når langt ud over dumhederne i banale "American Pie"-teenagefilm og de tilsvarende dumheder i den danske originalfilm.

"The First Time" blander dansk folkekomedie med amerikanske collegefilm og "Vil du se min smukke navle?" til en nuttet og kærlig variation over en af de ældste fortællinger i kulturhistorien - den om "dreng møder pige og bliver snotforvirret".

På sin vis forstår jeg godt, at filmen har haft censurproblemer i USA, for den blander dirty talk med uskyldig ungdomsforelskelse på en måde, der sikkert kan støde en kristen fundamentalist eller to. Men Devon Werkheiser og Scout Taylor-Compton er charmerende som henholdsvis den kiksede homeboy Victor og den rige, smukke og lidt generte Anya - og så der de to amerikanere betydeligt bedre skuespillere end Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke.

Ken Luckey har til gengæld en tendens til at overspille i rollen som den irriterende og bedrevidende Peter. Men det tilgiver man såmænd gerne for knap halvanden times harmløs underholdning om, hvordan man egentlig kommer i seng med sin første kæreste.

"The First Time", amerikansk genindspilning af dansk film. 89 minutter. Tilladt for alle.

Premiere fredag i BioCity Odense, Cinemaxx Rosengaard, Scala Svendborg.

Papirtynd, men sød underholdning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce