Pageturner-Child


Pageturner-Child

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jack Reacher håndterer sin Heckler & Koch med troværdighed

"Gem altid den sidste kugle til dig selv, hvis du er oppe imod afghanske krigere".

Det har været lektien fra Winston Churchill og frem til vore dages fiktive Jack Reacher i Lee Childs mere end effektive thriller.

Vi skal ikke afsløre plottet, men helten Jack Reacher glemmer lektien i Lee Childs anden thriller på dansk - "Jaget vildt" - en pageturner, som trækker indslumringen til den forkerte side af midnat.

En kvinde skyder hovedet af sig selv i New Yorks undergrund, da Jack Reacher forsøger at tale hende fra at sprænge sig selv og de øvrige passagerer i stumper og stykker - og så vrimler det snart efter med smukke kvinder, FBI-agenter og små, benede terrorister omkring vor helt.

Jack Reacher vejer 130 kilo, er West Point-uddannet med den militære karriere bag sig og lever som hjemløs med kreditkort og licens til billige hotelværelser i New York. Så han er heldigvis på hjemmebane over og under storbyens asfalt, og det redder hans omfangsrige korpus adskillige gange i løbet af de 305 sider.

Lee Child skriver som nævnt ganske fængende, og læseren får ikke meget overflødigt at vide, for han trækker tråde fra først til sidst i plottet. Lee Child fylder thriller-genren ud til sidste sætning, men som læser savner jeg at få fyldt figurerne helt ud, så de bliver relevante og nærværende. Manglen på vitaminer gælder også plottet, der - efterhånden som historien folder sig ud - trækker spor fra Korengal-dalen i Afghanistan til kongressen i USA.

Lee Child har styr på teknikken omkring håndvåben, og det gør troværdigheden ganske høj, når Jack Reacher triller omkring med sin lyddæmpede Heckler & Koch MP5 - og i hans tilfælde er der andre løsninger, når man glemmer at gemme den sidste kugle til sig selv.

Om bogen

Lee Child: "Jaget vildt". 305 sider, 250 kroner, Forlaget Cicero.

Pageturner-Child

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce