På tærsklen til noget stort

I fredags spillede Odense-gruppen Moses: ?Andreas? (det er Andreas til venstre) på Kansas City. Til december spiller duoen igen i Odense.
Foto: PR-foto: Birk Kromann

På tærsklen til noget stort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2015 har været god ved den fynske R&B-duo Moses: "Andreas"; det har budt på ep-udgivelse og spilletid på P3, og senere på efteråret skal duoen på tour med Shaka Loveless

Odense-duoen Moses: "Andreas" har haft travlt i 2015 og er for alvor ved at finde fodfæste på den danske popscene. Deres single "Juveler" er blevet spillet flere gange på P3, og på streamingtjenesten Spotify har den nået over 110.000 afspilninger.

Den 11. september udkom gruppen med ep'en "Tryghed er støj" ved en release-fest for 150 mennesker på BETA i København. Ugen efter fejrede de udgivelsen i hjembyen Odense med en koncert på Kansas City, hvor det hele startede for fem år siden. Senere på efteråret skal de på tour med Shaka Loveless.

- Det super fedt. Det er det, man drømmer om. At folk samler op på det, vi laver og gider at bruge deres tid på at lytte til det og anmelde det. At der i det hele taget er så meget interesse for vores musik, er bare super motiverende, siger Moses Fiellau, som står for duoens lyddesign og er producer på projektet.

26-årige Moses Fiellau er ved at færdiggøre en bachelor i kommunikation og lyddesign på Sonic College i Haderslev. Interessen for lyd begyndte da han var en del af hiphopmiljøet i Odense.

- Der var jo nogen, der skulle lave de her beats, som folk kunne rappe hen over. Det var ligesom mig, der vidste mest om computere, så det var meget naturligt for mig at lege med de her programmer. Det var egentlig lidt som at spille computerspil, forklarer han.

Respekt for sproget

Andreas Odbjerg, 27 år, udgør anden del af duoen. Han er en af de lovende sanger og sangskrivere, der går på sangskriverlinjen på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Sangene vælger han at skrive på dansk, og de er blevet godt modtaget af det danske anmelderkorps.

- Vi vil gerne med respekt for det danske sprog vise, at man godt kan levere en inderlighed og iscenesætte hverdagen, uden at det bliver plat, siger Andreas Odbjerg.

Den musikalske inspiration stammer - måske overrasken de set med R&B-briller - fra sangsmeden Sebastian.

- Vi lyttede meget til Sebastian, da vi begyndte at lave musik sammen. Det var det med at værne om det danske sprog. Hvis du lægger mærke til det, er der ikke mange pop-referencer i vores tekster. De afslører ikke særlig tydeligt, at de er skrevet i 2015, fortæller Andreas Odbjerg.

Den røde tråd

Duoen arbejder tæt sammen med trommeslager og beatmekaniker Birk Nevel, som har arbejdet sammen med kunstnere som Burhan G, Medina og The William Blakes. Det er Birk, der skaber den røde tråd i duoens musik, fortæller Andreas Odbjerg:

- Trommerne har helt klart været vores svage led. Ingen af os besidder den rytmiske grundforståelse, det kræver for at bygge et beat op, så han har været med til at samle tingene.

Derudover arbejder Moses: "Andreas" sammen med en guitarist, som Moses Fiellau kender fra studierne i Haderslev.

- Han spiller guitar, går med make-up og har det for vildt, men kan altså bedste lide, at vi ikke nævner ham, så han vil gerne være inkognito, siger Moses Fiellau hemmelighedsfuldt.

Dampen holdes oppe

De to musikere er bevidste om vigtigheden af at holde gryden i kog, nu hvor der er ved at komme hul igennem. Derfor glæder de sig også over muligheden for at skulle på tour med Shaka Loveless.

- Det er vigtigt for os at komme ud og spille live og vise, hvad vi kan. Det er en virkelig god mulighed for at få vores musik ud til en masse mennesker, som vi ikke ville kunne nå på egen hånd. Det skal vi bruge til noget, siger Andreas Odbjerg.

Udover turen med Shaka Loveless, der kommer forbi Odense 3. december, er Moses: "Andreas" ved at lægge sidste hånd på en række sange til en lp, der udkommer i løbet af foråret.

På tærsklen til noget stort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce