På scenen med seje Dicte og mørkets fyrste

Odenseanske Anja Kickbusch har sommerfugle i maven inden fredagens koncert i Ollerup. PR-foto

På scenen med seje Dicte og mørkets fyrste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den odenseanske sanger Anja Kickbusch optræder fredag aften i Ollerup, hvor hun fryder sig over at skulle stå på samme scene som Dicte og Claus Hempler. To sangere, som har betydet enormt meget for hendes karriere.

Koncert: Når Anja Kickbusch fredag aften varmer op for Dicte og Claus Hempler på spillestedet Olferts i Ollerup, er det med en vis nervøsitet i maven. For det er ikke "bare" to prominente sangere og sangskrivere. Det er to musikere, hun i den grad så op til og var inspireret af, da musikken fik sit greb i hende for snart 20 år siden.

- Der er nogle bestemte plader, der har været med til at vække sangeren og musikeren i mig. "This Is Cool" fra 2000 med Dicte er én af dem. Jeg husker tydeligt, da albummet udkom. Jeg lyttede til det igen og igen og blev bare nødt til at synge og skrive musik, siger Anja Kickbusch.

På det tidspunkt var hun egentlig i gang med en dramauddannelse i London og havde slet ikke fokus på musikken. Men det ændrede Dicte-albummet.

- Jeg tror, pladen blev betragtet som en popplade, men jeg blev draget af de mørkere elementer og de tunge beats. Det var ikke pænt og poleret men virkelig råt. Jeg begyndte at bruge mere og mere tid på at skrive sange. Sange som først mange år senere skulle vise sig at blive grobund for mit eget virke som sanger og sangskriver, siger Anja Kickbusch.

Hele verden skal vide det

Claus Hempler er "mørkets fyrste" ifølge Anja Kickbusch.

- Han "gør ikke" ret meget, når han synger. Men det er aldrig for sjov, er man sikker på som lytter. Hans stemmes fylde, mørke og samtidig bløde klang går rent ind. Det har jeg været inspireret af, når jeg har arbejdet med min egen lyd. At ramme den der styrke og enkelthed på samme tid har altid været mit mål, siger Anja Kickbusch.

Hun mener, at både Dicte og Claus Hempler har en evne til at spille musik med en enorm energi, mens den stadig er helt laidback og cool.

- De synger, så man sidder med en fornemmelse af, at de holder på en hemmelighed. De tør arbejde med dybde, drama og melankoli som få danske sangskrivere, siger Anja Kickbusch.

Hun understreger flere gange, at det er noget særligt for hende at få mulighed for at være deres opvarmning for en enkelt aften på Fyn. Hvis man skulle være i tvivl.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at præsentere min egen musik med Steffen Nordenstam som guitarist. Det skal hele verden - eller i hvert fald Fyn - vide, siger Anja Kickbusch.

Om koncerten:

Anja Kickbusch samt Dicte og Claus Hempler, fredag 24. august klokken 18 på Olferts i Ollerup Forsamlingshus, Vester Skerninge

På scenen med seje Dicte og mørkets fyrste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce