Overrasket under HCA-optræden: Uperfekte Katinka vinder spoken word-pris

Vinder af Spoken Word Prisen 2019, Katinka Bjerregaard, gav den gas på Heartland Festival tidligere på året. Foto: Michael Bager

Overrasket under HCA-optræden: Uperfekte Katinka vinder spoken word-pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag aften blev Katinka overrasket under sin koncert med Who Killed Bambi på Studenterhus Odense, da hun fik overrakt Spoken Word Prisen 2019 og en check på 10.000 kroner.

Sangeren og sangskriveren Katinka Bjerregaard fik sig en gedigen overraskelse til sin optræden med strygerensemblet Who Killed Bambi mandag aften på Studenterhuset. Hun fik overrakt Spoken Word Prisen 2019 af festivalleder Betina Følleslev med begrundelsen, at hun er den perfekte uperfekte talskvinde for en hel generation.

Årets tema er "power" - på dansk bedst oversat med "kraft" - og Katinka Bjerregaard er ifølge festivalkoordinator Cathrine Hedegaard fyldt med power.

- Udover at være indbegrebet af "power", er Katinka Bjerregaard med sin lyrik og koncerter blevet et vigtigt forbillede for en hel generation af unge mennesker. Hun tør danse grimt, stå ved de usikre facetter af livet og giver altid et stykke af sig selv til sine fans, når hun optræder, siger Cathrine Hedegaard.

Til koncerten, hvor Mette Dahl Kristensen fra ensemblet Who Killed Bambi har arrangeret musik specielt til Katinkas sange, havde kunstner Pernille Kragh broderet bannere med uddrag af Katinkas tekster. Teksterne er plukket fra albummene "Vi er ikke kønne nok til at danse" (2017) og "Vokseværk" (2018) udgivet med bandet Katinka.

Urealistiske idealer

Katinka Bjerregaard modtager Spoken Word Prisen netop for sangene på de to udgivelser. Fordi de hudløst ærligt skildrer hverdagslivet fra en ung kvindes møde med omverdenen og kærligheden.

- Katinka Bjerregaard er med sine tekster med til at nedbryde de mange urealistiske idealer, der findes for særligt unge mennesker i samtiden. Hun er en hyldest til det uperfekte, og netop derfor er hun én af samtidens vigtigste musikalske stemmer, siger Cathrine Hedegaard.

Hun mener, det er vigtigt at hylde det uperfekte i en samtid, hvor sendefladen er fyldt med urealistiske skønhedsidealer, med filtre på hver en selfie på de sociale medier og med en forskønnet udgave af hverdagen.

- Vi går alle sammen hver for sig rundt og føler os forkerte, usikre eller fejlfulde på et eller andet tidspunkt, og derfor er det vigtigt at fremhæve og endda hylde, at det er et almengyldigt vilkår for dét at være menneske, siger Cathrine Hedegaard.

Tidligere prisvindere af prisen er Benny Andersen, Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter, Poetry Slam Fyn og Leonora Christina Skov. De modtog lige som Katinka Bjerregaard 10.000 sponsoreret af Athenas.

Overrasket under HCA-optræden: Uperfekte Katinka vinder spoken word-pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce