Film fra OFF 2016 går videre til prisuddeling i USA

Oscar og den røde løber kalder talenterne. Odense Internationale Filmfestival har netop åbnet for tilmelding til festivalen anno 2016, og som en del af opløbet til Oscar-nomineringerne har filmskabere en chance - i hvert fald en lille én - for at nå den helt store prisuddeling.

I 2013 fik OFF som den eneste filmfestival i Danmark den prestigefyldte titel som Oscar-kvalificerende filmfestival og kunne sende vinderne fra hovedkonkurrencen og den danske konkurrence videre til Oscar Akademiets prisoverrækkelse i USA. I 2015 kunne OFF sole sig i en Oscar-kvalificering i animationskategorien, og det betød, at festivalen fra 2015 kan sende alle tre vindere af hovedkategorierne videre til Oscaruddelingens komité.

Odense Internationale Filmfestival er målrettet kortfilm op til 30 minutter og når hvert år op på flere tusinde kandidater til kategorierne, hvor en jury vælger de mest talentfulde ud til visning ved festivalen i Odense.

Årets filmfestival viser kun kortfilm, som er gjort færdige efter 1. januar 2015, og de skal være meldt til senest den 1. april - læs mere på filmfestival.dk.

Af Morten Vilsbæk

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.