Orkester på charmeoffensiv


Orkester på charmeoffensiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Operette og musical skal skaffe Odense Symfoniorkester et nyt publikum

Ved at optræde i uvante omgivelser håber Odense Symfoniorkester at nå ud til et nyt publikum.

- Selv om orkestret er vældig alsidigt, gør det, at vi til daglig har base i Carl Nielsen Salen, at mange potentielle lyttere holder sig væk, fordi de synes, stedet er for fint. Den misforståelse vil vi rette op på, forklarer Finn Schumacker.

Som musikchef har han det overordnede ansvar for orkestrets musikalske linje, og hans plan er at brede repertoiret mest muligt ud:

- I løbet af en sæson spiller vi alt fra ny kompositionsmusik over symfonisk musik og korværker til børnekoncerter. I sidste uge spillede Odense Symfoniorkester filmmusik på Brandts, og på lørdag står den på musicalmusik på Ørbæklunde.

Solistisk spredning

Overraskelsesmomentet står højt på Finn Schumackers ønskesseddel, og med musical- og operettemusik, som appellerer til et bredt publikum, håber han at få Odense Symfoniorkester trukket ud af den seriøse bås, som mange ubevidst anbringer klassiske musikere i.

Af samme grund har musikchefen tænkt meget over, hvilke solister, der skal medvirke ved koncerten på Ørbæklunde.

- Jesper Lundgaard og Trine Gadeberg er indbegrebet af musical, mens Preben Kristensen og Nanna Hovmand også dækker operettergenren. Med de to par får koncerten en fin spredning, så der ikke kommer til at stå Andrew Lloyd Webber over hele eftermiddagen.

Stole i slotsgården

Forholdene på Ørbæklunde er mere luksuriøse end ved Opera på Engen, for ved lørdagens koncert sidder publikum på nummererede pladser på plasticstole:

- Koncerten finder sted i selve slotsgården, og da den er belagt med toppede brosten, er det ikke ideelt at sidde på tæpper. Derfor stolene, siger Finn Schumacker, som glæder sig til den særlige stemning, som en koncert holdt mellem slottets gamle mure, uvægerligt må få.

Koncerten begynder kl. 15, men publikum har adgang til slotsparken fra kl. 12, og Finn Schumacker håber, at mange tager imod tilbuddet om at holde picnic i herskabelige omgivelser.

Der er plads til 1000 tilskuere, og selv om der ikke er udsolgt, garanterer Finn Schumacker, at Odense Symfoniorkester også spiller i slotsgården i 2009:

- Koncerten er et glimrendesupplement til vore øvrige aktiviteter, både når det gælder repertoiret og den geografiske beliggenhed, så vi har allerede aftalt med godsejeren og Kultur på tværs i Ørbæk, at vi også kommer til Ørbæklunde næste sommer.

Orkester på charmeoffensiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce