Optur for kunsten


Optur for kunsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MUSEER: Store navne trak kunder til mange museer i 2004 - Brandts fik en forventelig nedtur

2004 blev et forrygende år for en lang række af de danske kunsthaller og kunstmuseer. Bare ikke på Brandts Klædefabrik, der tabte kunder i et kaotisk år med ombygninger.

Øverst på de danske kunstmuseers hitliste står som sædvanlig Louisiana, der sidste år trak 502.000 gæster, mere end 60.000 flere end året før. Slagnumrene på kunstmuseet i Humlebæk nord for København var bl.a. Jørn Utzon og den amerikanske popart-kunstner Roy Lichtenstein.

Også det nye århusianske kunstmuseum ARoS fik mange kunder i butikken med bl.a. Roy Lichtenstein og Andy Warhol. 342.436 gæster lagde vejen forbi det nye museum - betydeligt mere end de ca. 65.000, der hidtil havde lagt vejen forbi det nu lukkede Århus Kunstmuseum.

Også Arken i Ishøj kan glæde sig over store besøgstal - her ansporet af et stort navn som Pablo Ruiz Picasso. Museet rundede en kvart million besøgende. I det hele taget afspejler årets besøgstal, at store navne trækker kunder til.

Nedtur for Brandts

Blandt de kunstudstillingssteder, der fik et stort minus på besøgstallet i forhold til året før, er Brandts Klædefabrik. Alligevel er Helle Thylkjær, der er PR- og marketingchef for Brandts, tilfreds.

- Tallet er som forventet noget lavere end i 2003 med publikumssuccerne "Landskabets Sjæl" med dronning Margrethes malerier og fotoudstillingen med Viggo Mortensen. Men netop fordi 2003 var så usædvanligt et år for os, var vi godt klar over, at vi ville få færre gæster i 2004, siger hun.

- Oven i købet har vi i årets løb haft en masse byggeri, der har betydet, at vi har haft udstillingslokaler, vi ikke har kunnet bruge, siger hun og glæder sig i stedet over, at 2004's besøgstal ligger ca. 25 procent over 2002's, der var et mere "normalt" år på Brandt.

- Vi er glædeligt overrasket over, at det trods alt et lykkedes at holde så mange nye gæster fast. Det lover godt for fremtiden, siger Helle Thylkjær, der sammen med resten af Brandts kan se frem til et mere fredeligt og roligt år i 2005, fordi ombygningen og udvidelsen af Brandts næsten er færdig.

- Vi forventer bestemt en ny stigning i besøgstallet i 2005, men vi forventer ikke, at nogen udstilling alene kan trække så mange mennesker, som dronningens udstilling kunne, siger hun.

Kunsthallens helt store satsning i 2005 er "Skyggespil", hvor en række internationale kunstnere udstiller i en hommage til H.C. Andersen. Udstillingen, der åbner 28. maj kan bl.a. finde sted, fordi udvidelsen af Brandts også har betydet, at kunsthallen nu har et højere sikkerhedsniveau og derfor er godkendt til dyrere internationale kunstværker. "Skyggespil" bliver den hidtil største udstilling.

Lille fremgang

Fyns Kunstmuseum i Odense kan glæde sig over en meget lille fremgang i besøgstallet - fra 17.745 til 18.218 gæster.

- Men grundlæggende har det været et rigtig godt museumsår ved Odense Bys Museer med en samlet fremgang på knap 32 procent, hvilket ikke mindst skyldes en meget stor fremgang i H.C. Andersens Hus på 43 procent, fortæller Lene Pedersen, der står for PR og markedsføring for Odense Bys Museer.

Optur for kunsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce