Oppositions-symfonier


Oppositions-symfonier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radiosymfoniorkestret indspiller alle Rued Langgaards (1893-1952) 16 symfonier, og den første cd med Thomas Dausgaard som dirigent indeholder symfonierne 6-8.

Den stærkt omstridte komponist, der var i stærk opposition til Carl Nielsen, har ladet sig inspirere af denne i den nærmest avantgardistiske 6. symfoni, men i de to følgende bryder han med udviklingen og søger som en klar demonstration tilbage til tiden før århundredskiftet.

Sekseren er et betydeligt ekspressionistisk værk, og store dele af den blev genbrugt i operaen ”Antikrist”. Syveren er her indspillet for første gang, og otteren har heller aldrig tidligere været indspillet i den foreliggende udgave.

Den bygger på det partitur, som Langgaard sendte som gave til Chr. X's 75 års fødselsdag i 1945. Det blev fundet frem igen i Rigsarkivet i 1998. En 1992-indspilning bygger på et meget mangelfuldt partitur.

Komponisten med det snirklede sind, der ikke blev anerkendt i sin samtid, har skrevet en meget varieret række af symfonier. I antal bliver de i Danmark kun overgået af Niels Viggo Bentzons 24.

Oppositions-symfonier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce