Opholdstilladelse?


Opholdstilladelse?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den hidtidige ordning om støtte til udenlandske kunstnere har begrænset sig til få pilotprojekter på billedkunstområdet og kun i perioder af mindre varighed. Men i den nye ordning er der lagt op til, at kunstnere fra lande uden for EU skal kunne opholde sig i Danmark i helt op til seks måneder. Og det kan risikere at skabe problemer med tilladelsen.

- Såfremt de har en større betydning for en væsentlig kunstnerisk begivenhed og er plakatbærerne, kan de blive fritaget for at søge om opholds- og arbejdstilladelse, oplyser souschef i arbejdsmarkedskontoret i Udlændingeservice Nanna Rytter Larsen. - Men det gælder kun for ophold af tre måneders varighed.

Hvis kunstnerne vil opholde sig mere end tre måneder i landet, må de altså søge opholds- og arbejdstilladelse. Men for at få sådan en skal deres løn være sædvanlig efter danske forhold.

Kunstnerne får 10.000 kroner af Kunstrådet om måneden samt fri bolig. Men Nanna Rytter Larsen vil ikke umiddelbart svare på, om det er nok, fordi hver sag vil bero på en konkret vurdering af Udlændingeservice.

Opholdstilladelse?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce