Operafest vender hjem til Engen

I 2013 flyttede Opera på Engen til Kongens Have. Søndag 1. juli kl. 15 er Odense Symfoniorkester tilbage i Fruens Bøge. Arkivfoto: Kim Rune

Operafest vender hjem til Engen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter fire år i Kongens Have rykker Odense Symfoniorkester sin populære udendørskoncert tilbage til Engen i Fruens Bøge.

Nogle gange kan det betale sig at beklage sig. Når Odense Symfoniorkester 1. juli vender tilbage til Fruens Bøge med Opera på Engen, er det også, fordi orkestret og musikchef Finn Schumacker har fået talrige henvendelser fra trofaste publikummere, som ikke synes, at forholdene i Kongens Have lever op til omgivelserne ved Skovsøen.

- Når vi i sin tid rykkede til Kongens Have, var det for at opnå den synergieffekt, der lå i at blive en del af den nystartede H.C. Andersen Festivals. Men hvor pop- og rockkoncerter passer perfekt til den centrale placering midt i byen, fungerer opera og klassisk musik bedre i fredelige omgivelser. Så vi glæder os til at genindtage Engen med overdækket scene, storskærm og god plads til publikums borde, stole og picnickurve, siger Finn Schumacker.

Puccini-highlights

Opera på Engen version 2.0 finder sted søndag 1. juli kl. 15. Datoen er valgt, fordi den ikke karambolerer med store fynske begivenheder som Heartland, Jam Days, H.C. Andersen Festivals og Odense Internationale Filmfestival, der optager det meste af august.

- Vi har valgt at lægge Opera på Engen som optakt til sommerferien. Tinderbox finder sted i samme weekend, men slutter lørdag aften, og så står vi klar med indbydende operatoner næste eftermiddag, smiler Finn Schumacker.

Odense Symfoniorkester fejrer hjemkomsten til Engen med cremen af italiensk opera. Hovedvægten bliver lagt på arier og duetter fra tre af Puccinis udødelige operaer, "La Bohème", "Madame Butterfly" og "Tosca". Solister er den irske sopran Celina Byrne og den sydkoreanske tenor Ho-Yoon Chung. Odense Symfoniorkester bliver dirigeret af indonesiske Adrian Prabava, og Ole Kiilerich, som mange kender fra familiesymf-koncerterne, er konferencier.

Franske festivaler

Finn Schumacker fortæller, at flytningen sker i fuld forståelse med H.C. Andersen Festivals, og understreger, at orkestret fortsat arbejder på at udvikle særlige festival-koncepter:

- I 2017 konverterede vi Opera på Slottet til et projekt målrettet børn, hvor vi som cadeau til H.C. Andersen Festspillenes 50-års jubilæum agerede husorkester til "Den lille havfrue". I år har vi meldt afbud, da vi - takket være vores chefdirigent, Alexander Vedernikovs kontakter - er inviteret til at spille på tre franske festivaler. Men i 2019 er vi tilbage under HCA-fanerne, siger Finn Schumacker.

Og med hensyn til kommende års Opera på Engen, så kommer de til også til at ligge omkring 1. juli.

Operafest vender hjem til Engen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce