Opera på fire noder

Den Fynske Opera er rykket ind i Vollsmoses nye kulturhus med det, der oprindeligt var en protestopera. Komponisten havde svært ved at holde sig vågen til traditionel opera.
Foto: Jørgen Hansen

Opera på fire noder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Fynske Opera rykker ud af Teaterhuset og ind i det nye Vollsmose Kulturhus

Historien vil vide, at "Four Note Opera" tog sin begyndelse, da komponisten Tom Johnson engang i begyndelsen af 70'erne sad og sov til en opera.

Da lyset blev tændt, og han vågnede, begyndte han at fundere over, hvorfor opera er så kedeligt. Det eneste, der ifølge historien kunne holde ham vågen i mørket, var dagdrømmene om, hvad der mon foregik i hovedet på sangerne. Så i 1971 forsøgte Johnson at tage et opgør med den stive opera - og skrev en minimalistisk eksperimenterende protestopera, "Four Note Opera" ved kun at bruge fire toner.

Den Fynske Opera har nu fået oversat "Four Note Opera" til dansk og sat den op i det nye kulturhus i Vollsmose. De medvirkende er sopranen Lisbeth Kjærulff, alten Liv Oddveig Midtmageli, barytonen Andreas Landin og Den Fynske Operas hustenor Magnus Vigilius.

Fordi operaen spiller et andet sted end sædvanligt, har Vollsmose Kulturhus hyret en særlig operabus, der kører fra p-pladsen ved svømmehallen på Klosterbakken i Odense og direkte til kulturhuset. I bussen, der afgår kl. 18.45 på spilledage, giver studerende fra Det Fynske Musikkonservatorium smagsprøver på deres kunnen og introducerer aftenens forestilling.

Vollsmose Kulturhus har adresse på Vollsmose Allé 14.

Premiere fredag 19.30. Spiller til 4. oktober.

Opera på fire noder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce