Olsen Banden Junior lykkes

Jacob A. Bernit lykkes i rollen som den evigt bekymrede Kjeld. Så ham får vi nok at se jul efter jul i de kommende år.
Foto: Scanpix/Nordfoto

Olsen Banden Junior lykkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UIMPONERET: Barnet viste sig i stand til at stå på egne ben

Opsendelsen lykkedes!

Hvad der kunne være blevet en klam og tilbageskuende affære overraskede ved at være en uhøjtidelig, selvironisk og frem for alt kærlig hilsen til et mindeværdigt kapitel i dansk filmhistorie drevet frem af Peter Flinths raske instruktion.

Årsagen er historiens opbygning, hvor de tre hovedpersoner får lov til at træde i karakter lige fra begyndelsen.

Her er ingen bekymrede forældre, i det hele taget har filmens voksne kun to roller: Som skurk eller klovn, der ikke vil lade dem forlade hjemmet efter mørkets frembrud. Da vi møder dem første gang, er Egon, Benny og Kjeld i fuld gang med at stjæle flødekager fra børnehjemmets onde-onde forstander.

Langberg er en skurk

Det er derfor, at han - spillet af en grumt gnækkende Claus Ryskjær - er mere end villig til at bytte Egon for den berømte røde kuffert indeholdende en million. Køberne er de virkelige skurke, direktør Hallandsen (Jesper Langberg), der i ledtog med den djævelsk forførende raketforsker dr. Rakowski (Ellen Hillingsø), vil komme amerikanerne i forkøbet og sende det første menneske ud i rummet. Ja, ganske rigtigt: Egon.

Men Egon er født smart, og han slipper selvfølgelig både med livet i behold og den den røde kuffert.

- Det er min million, hævder han.

For endnu en gang blev han snydt og bedraget. Bedst som han troede, at han havde kuppet sig til at blive adopteret af rige, kærlige forældre, var han på vej ud for at dele rumhunden Laikas triste skæbne.

Selvfølgelig skifter kufferten hænder så hyppigt som en tvangsneurotiker skifter undertøj. Imens lider Kjeld alverdens kvaler, fordi knibske Yvonne lader sig opvarte af sleske Kenneth, og det er tæt på, at både den udspekulerede plan - "Jeg skal bruge en bambuspind, en trillebør, en bowlingkugle..." og befrielsen af Egon går i vasken, fordi Kjeld går i spåner.

Det er bestemt underholdende, også for voksne, alle medvirkende har haft det sjovt (gamle Henning Bahs, der sammen med Erik Balling skabte den voksne bande, har fortjent sin lille rolle), og med Aksel Leth (Egon) Christian Stoltenberg (Benny) og Jacob A. Bernit som evigt bekymrende Kjeld er en succes gået i kredsløb og vil med garanti dukke op hvert år omkring juletid, lige indtil Egon bliver gammel nok til at ryge cigaren.

Olsen Banden Junior lykkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce