Økonomichef og krimiforfatter


Økonomichef og krimiforfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBUT: Mine kolleger aner ikke, at jeg er forfatter i min fritid, siger Claus Herholdt

- Mine kolleger ved det ikke endnu. Jeg fortæller dem det i dag. De bliver nok chokerede, for jeg er ikke lige den typiske forfatter.

Ordene er Claus Herholdts, og de faldt i torsdags, hvor Herholdt sprang ud som krimiforfatter med romanen "En skygge af tvivl".

Den handler om IT-chefen Jørgen Ravn, der kommer under vejr med noget skummelt i sin virksomhed i Esbjerg. Optrævlingen af forbrydelserne, der også indbefatter mord, fører den 39-årige jeg-fortæller Jørgen til konklusionen, at økonomisk kriminalitet i høj grad betaler sig.

Chef i Den Danske Bank

Nu er økonomisk kriminalitet et tema, som er omdrejningspunktet i mange krimier i dag.

Men at det også er et tema for en forfatter, der er uddannet cand. oecon. og økonomichef i Den Danske Bank med bankens IT-omkostninger som ansvarsområdet - ja, det er måske lidt usædvanligt.

- Jeg har ikke skrevet en nøgleroman, men naturligvis tager jeg da udgangspunkt i det, jeg véd noget om, siger Claus Herholdt, der mener, at det, der kommer frem i medierne om f.eks. kursmanipulation kun er toppen af isbjerget.

Den indadvendte mand

Claus Herholdt har altid skrevet, men det er første gang, det skrevne når så langt, at det bliver bundet ind og udgivet som bog.

- Det er en fantastisk fornemmelse at stå med sin bog i hånden, for historien her har været undervejs i tre år. Mindst, siger Claus Herholdt, der har skrevet romanen om flere gange, inden forlaget Gyldendal og han selv var tilfreds med indholdet.

Uforståelige kvinder

Tiden til at skrive kom af sig selv, da Claus Herholdt blev skilt for fem år siden. Det samme er hovedpersonen Jørgen i romanen.

Han er den type mand, der udadtil er ordknap, målrettet og handlekraftig, men som indadtil er meget ureflekteret

Han synes generelt, at kvinder er nogle sære væsener. Man skal jo bare fortælle dem én sætning om, hvordan man sådan føler, og man har kvinderne på nakken i dagevis.

Fortæl, snak, beret, kræng ud. Sig mig, hvem du er, beder kvinderne. Og Jørgen bliver mere og mere tavs.

- Jørgen går gennem livet med lukkede øjne. Og jo, han er nok en hel del ligesom mig. For min ambition med at skrive en krimi har udover at give læserne en spændende læseoplevelse også været at beskrive en mennesketype, som roder rundt med sit liv. Måske er der nogle, der kan få øje på noget i sig selv, siger Claus Herholdt.

Forelsket i en ældre kvinde

Helt overraskende lader Claus Herholdt f.eks. den 39-årige Jørgen blive smækforelsket (for første gang i sit liv) i en kvinde, der er 15 år ældre end ham selv

- Ja, det skulle man ikke have forventet af sådan en hurtiggående unge mand med en rød Alfa Romeo, vel?, siger Claus Herholdt.

Esbjerg i hjertet

Herholdts roman foregår i Esbjerg, men selv bor den i Silkeborg fødte økonomichef og krimiforfatter i dag på Frederiksberg.

- Jeg har altid været fascineret af Esbjerg, fordi den på en eller anden måde er sådan en vild by. Den er stor, den er beskidt, og den lugter. Men jeg har aldrig selv boet der, siger Claus Herholdt, inden han lægger røret og med sin bog i hånden går ud til kollegerne og fortæller dem, at han ikke bare er deres chef.

Nu er han også officielt en forfatter, der kan holde dem vågne om natten.

Økonomichef og krimiforfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce