Odysseus i Odense


Odysseus i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er Odysseus fra Ithaka - og så er der Odysseus fra Odense.

Den græske sagnhelt brugte 10 år på hjemrejsen fra krigen i Troja, og da han endelig fandt hjem til sin Penelope, var det med mange fantasifulde beretninger om den lange rejse. Homer skildrede rejsen i 24 sange, samlet under titlen "Odyseen".

Nu gør en odenseansk performancekunstner ham rangen stridig. Tine Louise Kortermand opfører 12., 13. og 14. august sin forestilling "Er den næste Odysseus kvinde?".

Det foregår i projektrummet ARTport i Havnegade 19, Odense, og det handler også om at rejse.

Eller rettere: Det handler om 24 kvinders helt personlige rejse gennem livet.

Tine Louise Kortermand har de sidste par år rejst rundt i Europa på en kunstnerturné - "Artists on the road". Her har hun mødt 24 res helt egen sang og deres helt egen musik.

- De 24 sange udgør indholdet af en ny Odyssé - om kvinders bedrifter og hvad de har måttet overkomme for at blive til det, de er i dag, siger Tine Louise Kortermand.

Forestillingen på havnen i Odense varer én time, og publikum sidder omgivet af en levende kulisse, der understøtter lyrikken og stemningen i sangene, som synges af kunstneren selv.

Musikarrangementerne er blevet til i samarbejde med musikere fra Det Fynske Musikkonservatorium.

- Jeg arbejder på at skabe et tværfagligt miljø for kunstarterne i Odense. Det er dette video- og performanceprojekt en afspejling af. Mine samarbejdspartnere er alle professionelle, der enten bor i Odense og/eller er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium, siger Tine Louise Kortermand.

Tine Louise Kortermand: "Er den næste Odysseus kvinde?" udspiller sig 12., 13. og 14. august i projektrummet ARTport, Havnegade 19 i Odense. Alle dage kl. 21-22.

Da der kun er 35 pladser pr. forestilling, kan billetter på 70 kr i forsalg (90 kr. ved indgangen) bestilles på e-mail: tine@kortermand.dk.

Odysseus i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce