Odense-professors kogebog verdens fjerde bedste

- Jeg har det med sushi, som nogen har det med chokolade. Tænk sig, hvis jeg aldrig havde smagt det, siger professor Ole G. Mouritsen, der har skrevet en lidenskabelig og videnskabelig bog om sushi. Bogens design er et tæt parløb mellem forfatteren og hans designstuderende søn, Jonas Drotner Mouritsen, der har sat et stilrent præg på værket.
Foto: Yilmaz Polat

Odense-professors kogebog verdens fjerde bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole G. Mouritsen, professor i biofysik på SDU, har skrevet bogen "Sushi - Lidenskab, videnskab & sundhed", som torsdag blev kåret som verdens fjerde bedste asiatiske kogebog ved en messe i Paris.

Odense/Paris: Ole G. Mouritsen er til daglig professor i biofysik på Syddansk Universitet i Odense - men uden for forskningsverdenen er hans store interesse sushi.

Faktisk er der tale om nogen af en lidenskab, og den indbragte ham i går en kåring ved verdens største messe for kogebøger, Paris Cookbook Fair. Her blev Ole G. Mouritsens bog "Sushi - Lidenskab, videnskab & sundhed" nemlig kåret som verdens fjerde bedste asiatiske kogebog i forbindelse med The Gourmand World Cookbook Awards.

- Det er meget overraskende for mig, at bogen er blevet taget så godt imod. Jeg er jo videnskabsmand og ikke kogebogsforfatter, sagde Ole G. Mouritsen til TV2 Nyhederne efter afgørelsen.

Ole G. Mouritsen, har foruden sin sushi-kogebog også skrevet bogen "Tang - grøntsager fra havet".

Klik på linket "Sushi-professoren" herunder for at læse mere om Ole G. Mouritsens oplevelser med at spise verdens giftigste fisk - og få opskrifter på sushi, du selv kan lave.
- Jeg har det med sushi, som nogen har det med chokolade. Tænk sig, hvis jeg aldrig havde smagt det, siger professor Ole G. Mouritsen, der har skrevet en lidenskabelig og videnskabelig bog om sushi. Bogens design er et tæt parløb mellem 
 forfatteren og hans designstuderende søn, Jonas Drotner Mouritsen, der har sat et stilrent præg på værket.
- Jeg har det med sushi, som nogen har det med chokolade. Tænk sig, hvis jeg aldrig havde smagt det, siger professor Ole G. Mouritsen, der har skrevet en lidenskabelig og videnskabelig bog om sushi. Bogens design er et tæt parløb mellem forfatteren og hans designstuderende søn, Jonas Drotner Mouritsen, der har sat et stilrent præg på værket.
Foto: Yilmaz Polat
Ole G. Mouritsen er også forfatter til bogen
Ole G. Mouritsen er også forfatter til bogen "Tang - grøntsager fra havet".
Foto: Kim Rune
I Japan har Ole G. Mouritsen en gang prøvet at spise fugu - en fisk, der rummer en af verdens kraftigste gifte, som kvæler offeret.
I Japan har Ole G. Mouritsen en gang prøvet at spise fugu - en fisk, der rummer en af verdens kraftigste gifte, som kvæler offeret.
- Jeg har det med sushi, som nogen har det med chokolade. Tænk sig, hvis jeg aldrig havde smagt det, siger professor Ole G. Mouritsen, der har skrevet en lidenskabelig og videnskabelig bog om sushi. Bogens design er et tæt parløb mellem 
 forfatteren og hans designstuderende søn, Jonas Drotner Mouritsen, der har sat et stilrent præg på værket.
- Jeg har det med sushi, som nogen har det med chokolade. Tænk sig, hvis jeg aldrig havde smagt det, siger professor Ole G. Mouritsen, der har skrevet en lidenskabelig og videnskabelig bog om sushi. Bogens design er et tæt parløb mellem forfatteren og hans designstuderende søn, Jonas Drotner Mouritsen, der har sat et stilrent præg på værket.
Ole G. Mouritsen er også forfatter til bogen
Ole G. Mouritsen er også forfatter til bogen "Tang - grøntsager fra havet" - en bog om tang som næringsmiddel.
Foto: Kim Rune
- Jeg har det med sushi, som nogen har det med chokolade. Tænk sig, hvis jeg aldrig havde smagt det, siger professor Ole G. Mouritsen, der har skrevet en lidenskabelig og videnskabelig bog om sushi. Bogens design er et tæt parløb mellem 
 forfatteren og hans designstuderende søn, Jonas Drotner Mouritsen, der har sat et stilrent præg på værket.
- Jeg har det med sushi, som nogen har det med chokolade. Tænk sig, hvis jeg aldrig havde smagt det, siger professor Ole G. Mouritsen, der har skrevet en lidenskabelig og videnskabelig bog om sushi. Bogens design er et tæt parløb mellem forfatteren og hans designstuderende søn, Jonas Drotner Mouritsen, der har sat et stilrent præg på værket.
Foto: Yilmaz Polat
- Jeg har det med sushi, som nogen har det med chokolade. Tænk sig, hvis jeg aldrig havde smagt det, siger professor Ole G. Mouritsen, der har skrevet en lidenskabelig og videnskabelig bog om sushi. Bogens design er et tæt parløb mellem 
 forfatteren og hans designstuderende søn, Jonas Drotner Mouritsen, der har sat et stilrent præg på værket.
- Jeg har det med sushi, som nogen har det med chokolade. Tænk sig, hvis jeg aldrig havde smagt det, siger professor Ole G. Mouritsen, der har skrevet en lidenskabelig og videnskabelig bog om sushi. Bogens design er et tæt parløb mellem forfatteren og hans designstuderende søn, Jonas Drotner Mouritsen, der har sat et stilrent præg på værket.
Foto: Yilmaz Polat
I artiklen
I artiklen "Sushi-professoren" kan du læse om Ole G. Mouritsens møde den livsfarlige fisk fugu og få opskrifter til sushi, du selv kan tilberede.
Foto: Yilmaz Polat
- Jeg har det med sushi, som nogen har det med chokolade. Tænk sig, hvis jeg aldrig havde smagt det, siger professor Ole G. Mouritsen, der har skrevet en lidenskabelig og videnskabelig bog om sushi. Bogens design er et tæt parløb mellem 
 forfatteren og hans designstuderende søn, Jonas Drotner Mouritsen, der har sat et stilrent præg på værket.
- Jeg har det med sushi, som nogen har det med chokolade. Tænk sig, hvis jeg aldrig havde smagt det, siger professor Ole G. Mouritsen, der har skrevet en lidenskabelig og videnskabelig bog om sushi. Bogens design er et tæt parløb mellem forfatteren og hans designstuderende søn, Jonas Drotner Mouritsen, der har sat et stilrent præg på værket.
Foto: Yilmaz Polat
Ole G. Mouritsen er også forfatter til bogen
Ole G. Mouritsen er også forfatter til bogen "Tang - grøntsager fra havet" - en bog om tang som næringsmiddel.
Foto: Kim Rune
Ole G. Mouritsen er også forfatter til bogen
Ole G. Mouritsen er også forfatter til bogen "Tang - grøntsager fra havet" - en bog om tang som næringsmiddel.
Foto: Kim Rune

Odense-professors kogebog verdens fjerde bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce