Byrådspolitikere er enige om, Det Fynske Kunstakademi hører til under Syddansk Universitet, hvis det er muligt.

I sidste uge kom det frem, at Kulturforvaltningen i Odense Kommune undersøger, om det er muligt at lægge Det Fynske Kunstakademi ind under Syddansk Universitet.

Det giver god mening, mener by- og kulturrådmand Jane Jegind (V):

- Kunstakademiet er en del af den kulturpalet, vi har i byen, og vi vurderer hele tiden, hvor får vi mest ud af vore kulturpenge. Det er på grænsen, at en kommune skal understøtte en videregående uddannelse. Det er en ret sårbar konstruktion, og hvordan sikrer vi, at der også er et kunstakademi i Odense i fremtiden? Derfor afsøger vi også andre mulige konstruktioner, siger hun.

Næstformand Brian Dybro (SF) bakker op:

- Jeg synes, det ville være helt naturligt at lægge uddannelsen ind under de etablerede uddannelsesinstitutioner. Det er jo helt særligt, at en kommune skal finansiere en videregående uddannelse, mener han.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
8
Lukning lurer: Kunstakademiet ramt af sparekniven

Lukning lurer: Kunstakademiet ramt af sparekniven

Studerende: Kunstakademi og SDU et omstridt match

Studerende: Kunstakademi og SDU et omstridt match

30
Underviser på engelsk: DF vil fjerne støtten til kunstakademi

Underviser på engelsk: DF vil fjerne støtten til kunstakademi