Odense-musikere er med til at markere 25-året for den tyske genforening

Når Det Kongelige Teater tirsdag 6. oktober danner rammen om en fest- og mindekoncert for 25-årsdagen for den tyske genforening, er det ikke Det Kongelige kapel, men Odense Symfoniorkester, der sidder i orkestergraven.

Under ledelse af den tyske dirigent, Ulrich Backofen, der selv var politisk fange i det daværende Østtyskland, skal de fynske musikere spille værker af Beethoven og Carl Nielsen.

Engelsk tenor

Blandt de øvrige medvirkende er den engelske tenorer, Justin Lavender, der skal synge Florestans arie fra Beethovens opera "Fidelio", samt skuespilleren Olaf Johannessen, der skal læse uddrag af den tyske forfatter Lutz Seilers prisbelønnede roman, "Kruso". Bogen udkommer på dansk til efteråret.

Fest- og mindekoncerten afholdes med støtte fra det tyske udenrigsministerium, den tyske ambassade i København, det Dansk-Tysk Handelskammer, Det Kongelige Teater og andre sponsorer. Koncerten finder sted 6. oktober kl. 20 på Gamle Scene.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Kulturredaktør på Fyens Stiftstidende & Fyns Amts Avis fra 2012. Stofområder: scenekunst og klassisk musik. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus 1992. Fastansat på Fyens Stiftstidende fra 1994. Sidder i bestyrelsen for Fynske Mediers medarbejderforening. Til marts 2015 medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Medlem af Reumert Juryen fra 2014. Gift og bosat i Odense-forstaden Snestrup.