Odense Symfoniorkester skal spille live-musikken til animationsfilmen "Frost" ved 11 koncerter rundt om i landet.

Siden efteråret har Odense Symfoniorkester forhandlet med Disney-koncernen om at få eneret til at spille til alle danske koncertopførelser af animationsfilmen "Frost", der er en af de seneste års største kassesuccesser.

Det er ikke første gang, Odense Symfoniorkester samarbejder med Disney. I 2014 og 2015 havde orkestret fulde huse, da det spillede soundtracket live, mens filmene "Pirates of the Caribbean 1 og 2" blev vist på det store lærred i Odense Koncerthus.

- Med "Pirates"-koncerterne ramte vi et nyt publikum, og med "Frost" kommer vi de alleryngste koncertgængere i møde. Derfor er det også den dansksprogede udgave af filmen, vi skal spille til, siger symfoniorkestrets musikchef Finn Schumacker.

Profilering og indtjening

For Odense Symfoniorkester er de 11 "Frost"-koncerter en enestående chance for at profilere sig på landsplan. Og en kærkommen indtægt, for det er de enkelte kulturhuse, der lønner orkestret.

"Frost" har været vist ved lignende filmkoncerter i England, Tyskland og Polen, men Odense Symfoniorkester får æren af Skandinaviens-premieren.

"Frost"-koncerterne i Odense Koncerthus finder sted torsdag 26. maj kl. 18.00, fredag 27. maj kl. 19.00 samt lørdag 28. maj kl. 11.00 og 15.00.

Der ud over er der koncerter i Esbjerg, Vejle, Aalborg og Næstved.

Billetsalget til Odense-koncerterne begynder mandag 7. marts.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Kulturredaktør på Fyens Stiftstidende & Fyns Amts Avis fra 2012. Stofområder: scenekunst og klassisk musik. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus 1992. Fastansat på Fyens Stiftstidende fra 1994. Sidder i bestyrelsen for Fynske Mediers medarbejderforening. Til marts 2015 medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Medlem af Reumert Juryen fra 2014. Gift og bosat i Odense-forstaden Snestrup.

Mere om emnet

Se alle
Der er rift om billetterne til Odenses "Frost"

Der er rift om billetterne til Odenses "Frost"